NEMA VREMENA

Steve Ballmer napustio upravu Microsofta

19.08.2014 u 21:31

Bionic
Reading

U pismu adresiranom predsjedniku Upravnog odbora Microsofta Satyi Nadellu, bivši šef kompanije i aktualni vlasnik košarkaškog kluba Los Angeles Clippersa Steve Ballmer službeno je napustio svoje mjesto u odboru. Odluka je odmah stupila na snagu

Prema pisanju portala The Verge, Ballmer je u pismu upravi naveo da bi mu s obzirom na obaveze u klubu i građanskim inicijativama bilo nepraktično nastaviti raditi u Microsoftu.

Glasine o Ballmerovu konačnom odlasku iz Microsofta su se pojavile u siječnju, dok je kompanija tragala za novim predsjednikom Upravnog odbora. Iz pisma se dalo iščitati da Ballmer nije imao ozbiljnih planova o životu poslije Microsofta do dana nakon što je napustio čelnu poziciju ove globalne kompanije. Sada konačno ima nove obaveze. 'U šest mjeseci od odlaska postao sam vrlo zaposlen. Kombinacija Clippersa, društvenog angažmana, predavanja i učenja oduzima mi mnogo vremena', kazao je Ballmer.

Ballmer je navijestio i novi smjer Microsofta – mobitele i rješenja u oblaku usmjerena na produktivnost. Ballmer će ostati dioničar Microsofta.