GADGET ONYX

Star Trek komunikator sada možete imati i vi

10.11.2014 u 14:38

Bionic
Reading

Mlada kompanija OnBeep je predstavila svoj prvi proizvod, nosivi gadget Onyx. Ovaj jednostavni dodatak koji se lako okači na bilo kakav komad odjeće služi za bežično komuniciranje, koordinaciju i naravno - zabavu. U suštini, Onyx dosta podsjeća na komunikator iz Star Treka

Onyx se veže na iPhone ili Android pametne telefone te omogućava komunikaciju s prijateljima koji posjeduju isti gadget, neovisno o tome gdje se nalaze. Svojevrsni walkie-talkie naravno ipak treba vezu na internet kako bi sve funkcioniralo.

Dok je OnBeep Onyx gadget namijenen brzoj dnevnoj komunikaciji i zabavi, inspiracija autorima za izradu ovakvog komada elektronike je stigla iz nešto ozbiljnije potrebe. Čelnik kompanije, Jesse Robbins napisao je na službenom blogu kako je riječ o gadgetu koji osvježava instant komunikaciju. 'Posljednja stvar koju želite u slučaju nužde je da se dekoncentrirate na korištenje radija', piše Robbins, dodavši da ne mora doći do neke teške situacije kako bi se cijenila mogućnost brzog komuniciranja.


Gadget Onyx stiže u prosincu, a u prednarudžbi košta 99 američkih dolara. Ipak, vrijedi imati na umu da sam po sebi u jednom primjerku gadget i nije pretjerano koristan. Tko voli, nek' izvoli:

Star Trek komunikator sada možete imati i vi