NANOTEHNOLOGIJA

Sprej koji može zaštititi i iPhone od utapanja?

04.07.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Uzmete sprej, nasprejate svoj mobilni telefon i bacite se u more bez straha da će telefon prestati raditi? Neverwet tvrdi da je i to moguće

Većina korisnika mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja ima zdrav strah od vode. Jer 'potapanje' uređaja u vodu znači i njegovu vjerojatnu smrt.

Ako niste među onim korisnicima koji imaju vodootporne tablete i pametne telefone, vjerojatno će vas zanimati NeverWet - sprej koji bi trebao u potpunosti zaštiti elektroničke uređaje od vode.

Američka tvrtka Ross Nanotechnology osmislila je i napravila NeverWet, zaštitni sprej na bazi silikona, i tvrdi kako zahvaljujući tom proizvodu mobilni telefon može raditi, čak i ako je u potpunosti potopljen u vodu.

Kako piše Mashable, NeverWet se nanese na površinu (majicu, tenisice, radnu površinu, mobilni telefon...) koju želite zaštititi od vode ili bilo koje druge tekućine, ostavi da se osuši i to je to.

NeverWet stvara vodootpornu barijeru s koje voda jednostavno sklizne poput kakve kuglice.

Da stvar funkcionira, pokazali su u videu kada su uključeni iPhone potopili u vodu, izvukli ga van i on je i dalje normalno radio.

Set koji sadržava sprej za osnovni i završni sloj moći će se nabaviti u SAD-u u Home Depotu za 19,97 dolara (115 kuna). Zasad nije poznato hoće li i kada biti dostupan u Europi.