KONKURENCIJA

Spotify baca rukavicu YouTubeu? Evo što uvodi

14.03.2024 u 13:36

Bionic
Reading

Glazbeni video zapisi bit će u beta izdanju dostupni u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Švedskoj, Brazilu, Kolumbiji, Filipinima, Indoneziji i Keniji, počevši od srijede

Švedska tvrtka za internetski streaming Spotify uvodi glazbene videozapise pune dužine u ograničenom beta izdanju za premium pretplatnike, ulazeći u arenu kojom je YouTube dominirao gotovo dva desetljeća.

Glazbeni video zapisi bit će u beta izdanju dostupni u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Švedskoj, Brazilu, Kolumbiji, Filipinima, Indoneziji i Keniji, počevši od srijede.

Uključivat će 'ograničeni katalog glazbenih videa, uključujući hitove svjetskih izvođača poput Eda Sheerana ili lokalnih favorita poput Alune'. Taj je potez jedan od koraka prema ostvarenju cilja od milijarde korisnika do 2030. godine. U tome su im konkurencija Apple Music i YouTube, gdje je video moguće gledati besplatno.

U ožujku prošle godine Spotify je predstavio vertikalne videozapise kraće od 30 sekundi koje se izravno učitava na Spotify za umjetnike. Tvrtka je također proširila svoju ponudu na podcaste i audio knjige u pokušaju privlačenja više korisnika.

U veljači su najavili kako će u tekućem tromjesečju broj pretplatnika dosegnuti 239 milijuna, što je iznad očekivanih 238,3 milijuna, piše Reuters.