RASPAD SUSTAVA

Spavaju li Vladini community manageri?

07.07.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Kada su društvene mreže u pitanju, Vlada Zorana Milanovića sve donedavno bila je primjer dvosmjerne komunikacije s građanima. No, to se počelo mijenjati, bez nekog vidljivog razloga

Kako piše In Public, građani su u početku na Facebooku mogli dobiti odgovore na pitanja razmjerno brzo. Sad to, tvrde, više nije slučaj, čak ni kad je riječ o najjednostavnijim pitanjima, a manji je i broj objava. Na Twitteru su bili toliko aktivni da su dobivali priznanje Twiplomacy dvije godine zaredom. I od te se dobre prakse odustalo.


Nije samo pao tempo objava, već i njihova kvaliteta. Recimo, smjena i dolazak novih ministara uopće nisu zabilježeni na Vladinoj stranici na Facebooku, a isto vrijedi i za vruće teme poput građanskog odgoja, zakona o radu i životnom partnerstvu...

Nije bilo čak ni dobre promo fotke premijera u svlačionici Vatrenih nakon utakmice s Brazilom. A gdje su #VladaUp, ekskluzivni sadržaji, odgovori ministara putem društvenih mreža...?

Tko se trenutno brine za prisutnost Vlade online, nije poznato. No, tko god to bio, čini se kako ne radi svoj posao podjednako dobro kao i prije.

Što vi mislite?

Izvor:In Public