FULL FRAME PRIČA

Sonyjeva E-mount optika dobila dodatke za kreativce

11.03.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Sony priopćava kako fotografi sada uistinu mogu reći da su razmaženi izborom. Sonyjeva E-mount obitelj je sad proširena s četiri potpuno nove full-frame leće i dva full-frame konvertera

Ozbiljni fotografi sada imaju mogućnost istražiti još više kreativnih mogućnosti sa četiri potpuno nove full-frame E-mount leće iz Sonyjeve priznate obitelji bezzrcalnih fotoaparata.

Od izražajnih portreta, dramatičnih pejzaža i izvanrednih makro kadrova do brzine i akcije te putovanja i svakodnevnog fotografiranja - proširena E-mount linija pokrila je svaku situaciju. Kvartetu vrhunskih leća pridruženo je još i četvero konvertera leća - od čega su dva full-frame - čime je lako uhvatiti dramatične širokokutne i riblje perspektive.


Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z) full-frame širokokutni kadar

Legendarna ZEISS® optička izvedba najbolje je demonstirana u ovom izvanrednom full-frame širokom kadru, što je superioran izbor za beskompromisne profesionalce i entuzijaste koji žele slikati portrate, svakodnevne trenutke i noćne scene.

FE 90mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G) srednji telefoto makro

Po mjeri rađen za impresivne kadrove izbliza i portrete, SEL90M28G donosi impresivan spoj jasnoće i izvanredno oštrih dijelova koji nisu u fokusu zahvaljujući pažljivoj kontroli sferičnog odstupanja – to je potpis svake G leće. Prvi srednji telefoto makro E-mount linije odlikuje i ugrađena Optical SteadyShot (OSS) stabilizacija slike koja omogućava najoštrije slike pri uvećanju i do 1:1 čak i pri snimanju iz ruke.


FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240) full-frame zoom

Jedna leća,gotovo neograničene mogućnosti: SEL24240 može se koristiti za fotografiranje svega, od pejzaža i svakodnevnih portreta do uzbudljivih sportskih i akcijskih scena. Ogromni doseg od 24-240mm (10x zoom) čini ovaj full-frame tele zoom idealnim partnerom pri putovanjima, pokrivajući fokalne duljine od širokokutnog do telefoto kadra, bez potrebe za nošenjem dodatnih leća.

FE 28mm F2 (SEL28F20) full-frame širokokutna prime

Druga leća idealna za nadopuniti osnovnu zbirku leća svakog fotografa, ovu full-frame prime širokokutnu leću od 28mm odlikuje F2.0 maksimalan otvor blende idealan za snimanje pri slabom svjetlu.

Ultra široki VCL-ECU2 i konverter VCL-ECF2 Fisheye APS-C

Nema potrebe za ugrožavanjem optičke izvedbe tijekom istraživanja efekata ekstremnih širokokutnih i ribljih perspektiva.