SVAKA ČAST

Sonyjev zaposlenik napravio posebni kontroler za gejmera s invaliditetom

04.04.2016 u 14:36

Bionic
Reading

Zanimljiva stvar vezana uz Sony je to što ga već dulje vrijeme prati reputacija kompanije koja nema prevelik senzibilitet za dizajn uređaja za osobe s invaliditetom. Jedan njihov dobronamjerni zaposlenik odlučio je to promijeniti

Alex Nawabi pročitao je pismo kupca koji zbog bolesti nije mogao na normalan način koristiti kontroler DualShock za PlayStation. Zbog cerebralne paralize, Peter Byrne bi u igri konstantno pritiskivao centralni touch gumb, što mu je, blago rečeno, dosta često znalo zasmetati u igranju.

Kako bi mu pomogao, Nawabi je odlučio preuzeti njegov slučaj te mu napraviti poseban kontroler koji bi mu pomogao u svakodnevnom gejmingu.

Peter je na iznenađenje dobio posebni kontroler svega par dana nakon slanja maila. Ovaj gamepad za PlayStation 4 ima isključeni touchpad, a izborniku se pristupa pomoću posebnog gumba smještenog na pozadini periferije. Sudeći po Nawabijevu mailu, za njegovu izradu trebalo je deset sati rada te je sastavljen od dijelova tri obična kontrolera.

Da stvar bude još bolja, on trenutačno radi na još jednom kontroleru koji će poslati Peteru s obzirom na to da garancija na uređaj nestaje čim ga odlučite modificirati.

Ta vrlo humana gesta još jednom dokazuje kako dobri ljudi spremni na pomoć doista postoje. Nadamo se kako će ova topla ljudska priča navesti Sony da napravi dodatni korak u pomaganju gejmerima koji njihovu konzolu ne mogu igrati zbog bolesti ili invaliditeta.