GEJMING INDUSTRIJA

Sony već drugu godinu zaredom zaobilazi E3 - je li ovog puta razlog PlayStation 5?

15.01.2020 u 07:03

Bionic
Reading

Razlog zbog kojeg japanski proizvođač nastavlja 'bojkotirati' poznatu gejmersku konferenciju leži u, citiramo, 'viziji'

E3, jedna od najvećih svjetskih konferencija posvećenih digitalnoj zabavi drugu godinu za redom neće ugostiti Sony niti njihov PlayStation. Japanski proizvođač je Gameindustry.bizu rekao da neće prisustvovati, a sve je potvrdio u službenoj izjavi za CNET.

'Nakon temeljne procjene Sony je odlučio ne sudjelovati na E3 2020' piše u Sonyjevoj izjavi. 'Gajimo veliku količinu poštovanja prema ESA kao organizaciji, ali ne vidimo viziju E3 2020 kao povoljan temelj za predstavljanje onoga na što smo se ove godine odlučili usredotočiti'. ESA je, podsjetimo, kompanija koja organizira E3.

Glasnogovornik je nadodao da Sonyjeva strategija globalnih eventova više cilja fanove i to putem 'stotina različitih događaja diljem svijeta'.

Sonyjeva odsutnost s prošlogodišnjeg događaja dodatno je istaknuta ove godine kada kompanija planira izbaciti konzolu PlayStation 5 najavljenu za kraj godine.

ESA uzvraća udarac

ESA je na Sonyjevu objavu odgovorila 'kontra-objavom' u kojoj fanovima jamči 'uzbudljiv događaj pun energije na kojem će svi vidjeti nova iskustva, partnere, izložbene prostore, aktivacije i programe koji će zabaviti posjetitelje, bili oni veterani ili početnici'.

PlayStation 5 izlazi prije kraja 2020. - u isto vrijeme kada i Microsoftov Xbox Series X. Nismo sigurni koliko će koštati, niti koje će igre imati. Štoviše, nemamo nikakvu ideju kako će konačna verzija konzole izgledati.