ZA LJUBITELJE PRIRODE

Sony predstavio novi fotić s 50x optičkim zoomom

11.03.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Sony je ovih dana predstavio novi fotoaparat iz serije Cyber-shot, a riječ je o modelu s fenomenalnim optičkim zoomom od 50x. Kako bi slika bila potpuna, niti ostale komponente ove digitalne kamere ne zaostaju, tu je Exmor R CMOS senzor od 20,4 megapiksela, kao i ZEISS Vario-Sonnar T* objektiv

Koliko 'snage fotografiranja' možete podnijeti? Novi DSC-HX400V iz Sony sa sobom donosi mnoštvo novih dodataka koji proces fotografiranja čine jačim nego ikad. Ne brinite za mijenjanje objektiva tijekom vaših aktivnosti jer masivni optički zoom pokriva baš svaku situaciju – od prekrasnih reljefa, obiteljskih scena, koncerata uživo pa sve do dramatičnih trenutaka karakterističnih za sport ili zanimljive divlje životinje.

Ako u vašim fotografijama želite doći još bliže, Clear Image Zoom osigurava spektakularne kadrove pomoću optičkog zooma od čak 100x. Pomoću opcija Optical SteadyShot te intelligent Active Mode, Full HD snimke ostaju oštre, bez ikakve opasnosti od zamagljivanja čak i pri izrazito velikom zoomu kada stabilnost slike i kadra postaje jedan od najvećih izazova za svakog fotografa.

Svaki kadar donosi bogatstvo detalja, a to sve zahvaljujući vrhunskom ZEISS Vario-Sonnar T* objektivu, Exmor R™ CMOS senzoru s 20.4 efektivnih piksela te BIONZ X procesoru koji je čak 3 puta snažniji od svih svojih prethodnika.


Cyber-shot HX400V predstavlja velik korak naprijed u pogledu kvalitete snimaka kompaktnih fotoaparata, a sve to zahvaljujući naprednim tehnologijama koje su Sonyju prvotno i omogućile postavljanje novih standarda u snazi fotografiranja. Kao i kod uređaja Cyber-shot RX10 te iznimno hvaljenog α7, moćna tehnologija reprodukcije detalja te posebno prilagođena redukcija nepotrebnih zvukova i buke, osigurava jasnije, čišće i prirodnije fotografije. Ova potentna kombinacija zaslužna je za prekrasne boje, kontraste i teksture, čak i u uvjetima prigušenog osvijetljenja.

Tijelo uređaja DSC-HX400V omogućava svrsishodnu sigurnost prilikom rukovanja, a uređaj u vašoj ruci leži sigurno i ugodno. Prilikom fotografiranja vaša kreativna vizija neće biti kompromitirana jer su vam na dohvat prsta tipke za prilagodbu zooma/fokusa, zatim tipka za izbor opcije Manual Focus i DMF mod, a s P/A/S/M kontrolama – u potpunosti ste u mogućnosti kreirati prekrasne fotografije i Full HD filmove.

Kadriranje i fokusiranje je pravo zadovoljstvo pomoću elektroničkog, visoko-kontrastnog 'viewfindera' koji omogućava oštre i jasne slike vašeg subjekta. Osim toga, možete izrađivati i gledati fotografije na 7.5cm (tip 3.0) 'Xtra Fine LCD'-u koji se pregiba za bolji pogled neovisno o tomu držite li vaš fotoaparat visoko ili nisko.

Ugrađeni Wi-Fi omogućava vam da šaljete fotografije i video snimke na vaš smartphone ili tablet, dok će vam NFC omogućiti jednostavno povezivanje s kompatibilnim mobilnim uređajima i to samo jednim dodirom. Vaš telefon možete čak koristiti i kao vrlo praktičan daljinski upravljač, što će vam itekako poslužiti kada slikate grupne fotografije, a ne želite 'zapeti' iza fotoaparata.


Opcija 'Motion Shot Video' predstavlja korisnu 'playback' značajku kojom možete stvarati dramatične fotografije u nastavcima, a kako bi detektirali najmanje dijelove sekundi brze akcije na vašim snimkama. Primjerice, ovo može biti vrlo učinkovit alat kada želite analizirati vaš teniski servis, golf zamah te slične aktivnosti u različitim sportovima.

Nakon snimanja, povežite vaš fotoaparat s vašim 4K televizorom te doživite uzbudljiv novi svijet realističnosti fotografija na velikom ekranu. S obzirom da je tu ugrađeni GPS, lako ćete pregledati gdje ste sve bili što će vam omogućiti da prilikom dokumentacije fotografija jednostavno i precizno naznačite gdje su fotografije snimljene.

Slobodno dodajte opcije poput flasha ili ekstrenog mikrofona pomoću opcije 'Multi Interface Shoe', a kako bi još dodatno obogatili vaše kreativne mogućnosti. Kako će vam ambicije rasti, pojačajte doživljaj fotografija s aplikacijom 'PlayMemories Camera Apps' koja će vam ponuditi izniman izbor dodatnih aplikacija za skidanje. Saznajte više na linku. Fotoaparat DSC-HX400V je kompatibilan s Sonyjevim Camera Remote API programom.

DSC-HX400V digitalna kamera iz Sonyja je u ovom trenutku dostupna u prednarudžbi, a u generalnoj prodaji može ju se pronaći od ožujka 2014.