NOVA KONZOLA

Sony potvrdio rad na PlayStationu 4K

10.06.2016 u 16:38

Bionic
Reading

Nova nadograđena konzola iz Sonyja nema službeni datum izlaska niti neku prejaku najavu zbog više razloga. Jedan od njih? Prodaja trenutne generacije konzole

Informacija je potekla iz Financial Timesa, koji je porazgovarao sa Sonyjevim šefom Andrewom Houseom. On je potvrdio rad na novoj generaciji PlayStationa 4, prilagođenoj naslovima koji rade u 4k razlučivosti. Druga konkretna primjena je, naravno, ona za virtualnu stvarnost. PlayStation VR trebat će dosta žestok hardver za najljepše igre VR-a, što se donedavno smatralo glavnim razlogom zbog kojeg japanski proizvođač uopće radi na pojačanoj 'četvorci'.

Konkretna softverska podrška za PS4 4k počinje ove jeseni, što vjerojatno znači da će tada izaći i nova konzola. Sony ne želi biti pretjerano glasan oko obznanjivanja izlaska s obzirom da prije jeseni planira prodati i pokoji 'stari' PlayStation.

House je čak naglasio kako nova konzola nije zamjena za staru. Ona je napravljena kako bi stajala uz vašu postojeću četvorku te nudila podršku za neke nove naslove. Ok, ovo nema logike, no ako Sony misli da je to legitimna prodajna politika, tko smo mi da mu sudimo?

Konzola će koštati nešto više od običnog PlayStationa 4, a oni koji će ga razvijati u svoje će naslove morati 'uložiti malo više vremena i posla'.

Službeno razotkrivanje trebalo bi se održati ovog ponedjeljka tijekom Sonyjeve službene presice na E3-ju.