IGRAĆE KONZOLE

Sony otvorio predbilježbe za prednarudžbu PlayStationa 5, ali...

27.08.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Japanski proizvođač službeno je otvorio predbilježbe za potencijalnu prednarudžbu nove PlayStation 5 konzole. Registracija, doduše, ne jamči mogućnost kupnje, a tu je i problem s lokacijom

Sony nastavlja razvlačiti predstavljanje PlayStationa 5. Kompanija je u najnovijoj objavi službeno predstavila otvaranje registracije za poziv u jednu od prvih rundi prednarudžbi i to izravno iz PlayStationa. Kao što smo pretpostavili, Sony neće uspjeti isporučiti dovoljno konzola za inicijalno pokrivanje tržišta te je situaciju odlučio okrenuti sebi u koristi objavivši 'ekskluzivnu prednarudžbu' za postojeće vlasnike PlayStationa da naruče nadolazeću konzolu, objašnjava The Verge.

PlayStation 5 Izvor: Screenshot / Autor: Sony

Kao što piše u službenom FAQ-u, ispunjavanje registracije ne jamči poziv u potencijalnu prednarudžbu. Čak i ako dobijete poziv, postoji šansa da nećete moći prednaručiti konzolu. Svaka pozivnica otvorena je na ograničeno vrijeme te jamči samo jednu konzolu po PSN ID-ju (plus dva DualSense kontrolera i još par dodataka).

Za kraj, ako želite prednaručiti konzolu, morate biti u SAD-u. Konzole će, konačno, biti dostupne dok će biti zaliha - ako Sony ikog pozove, morat će reagirati brzo. Vijesti o prednarudžbi ne spominju datum izlaska konzole, s obzirom na situaciju u kojoj se Sony navlači s Microsoftom i čeka zadnju moguću seknudu da reagira na konkurentovu objavu cijene (i korekciju svoje).