AMBICIOZNA OBEĆANJA

Sony najavio: PlayStation VR 2 doći će sa preko dvadeset startnih naslova

27.05.2022 u 11:12

Bionic
Reading

Nadolazeći Sonyjev sustav za igranje u virtualnoj stvarnosti će, nadamo se, u kolekciji startnih igara imati i Valveov Half-Life: Alyx

Nakon što je najavio pojačanje proizvodnje PlayStationa 5, Sony je objavio i dolazak još jednog proizvoda - nadograđene periferije za virtualnu stvarnost. PlayStation VR2 (PSVR 2) možda nema datum dolaska, no Sony za njega ima i te kakve planove. Kompanija je tijekom saziva investitiora otkrila da će PSVR 2 imati barem 20 'velikih' launch naslova.

Ove će igre dijelom doći iz Sonyjevih studija, dok će za druge biti zaslužni vanjski proizvođači. Sony nije nabrojao koje ćemo naslove vidjeti na PlayStation VR-u 2, no među njima će se sigurno naći najavljen Horizon: Call of the Mountain. Također valja uzeti u obzir se Horizon možda neće pronaći među 'izabranih 20'.

Trenutno nije poznato hoće li igre o kojima je riječ biti remasterirani naslovi, nadograđene verzije postojećih igara ili portovi s drugih VR platformi. Kao što smo već spomenuli, nadamo se da će Sony ugovoriti dolazak Half-Live: Alyxa koji je, podsjetimo, velik hit SteamVR-a, piše Engadget.

Jedna od igara treće strane koja će btiti dostupna u doba izlaska PSVR-a 2 je Among Us za VR. Drugi naslovi koji dolaze na platformu uključit će nekoliko igara studija nDreams, tvoraca Frackeda i jednu igru studija Coatsink, tima iza naslova Jurassic World Aftermath.

Sony je dizajn PSVR-a 2 predstavio u veljači. Uređaj će doći sa parom novih VR2 Sense kontrolera te će imati rezoluciju 2000 x 2040 za svako oko, kut gledanja od 110 stupnjeva i maksimalnu brzinu osvježenja do 120 Hz. Cijena je još nepoznata.