MOBILE WORLD CONGRESS

Sony ima i tablet otporan na vodu

25.02.2013 u 15:38

Bionic
Reading

Najtanji 10-inčni tablet s ugrađenim LTE-om, kako mu tepaju u Sony Mobileu, kreće u prodaju u drugom ovogodišnjem tromjesečju. Njegov imenjak među pametnim telefonima odsad je dostupan diljem svijeta

Xperia Tablet Z ima HD zaslon tipa WUXGA, dijagonale 10,1 inč (25,6 centimetara) i razlučivosti 1920 puta 1200 piksela, pogonjen Mobile BRAVIA Engineom 2.

Za zvuk je zadužen S-Force Front Surround 3D pomoću dva ugrađena zvučnika s četiri komore na lijevim i desnim kutovima.

Pokreće ga četverojezgreni Snapdragon S4 na 1,5 GHz, s dva gigabajta memorije. Operativni sustav je Android 4.1 Jelly Bean, s mogućnošću nadogradnje na 4.2.

Tanak je 6,9 milimetara, a teži 495 grama. Trebao bi biti otporan na prašinu i vodu, kao i istoimeni pametni telefon, s kojim dijeli i tehnologiju STAMINA za štednju baterije.

Ima dvije kamere - stražnju s 8 MP i senzorom Exmor R for mobile i prednju sa Superior Auto plus i 2 MP.

Tabletov univerzalni IR daljinski upravljač omogućava upravljanje televizorom i ostalim Sonyjevim uređajima, kao i uređajima drugih proizvođača. Podržava NFC, što bi trebalo olakšati prijenos sadržaja na TV, zvučnik ili telefon prislanjanjem jednog uređaja na drugi, kao i beskontaktno plaćanje.

Dostupan je u crnoj i bijeloj boji, u LTE i Wi-Fi verzijama. Wi-Fi inačica nudi do 64 GB prostora za pohranu, uz mogućnost dodavanja SD kartice.

Uz tablet će doći i brojni dodaci, uključujući postolje za punjenje, LCD štitnik za zaslon i kožnu futrolu u crnoj, bijeloj ili crvenoj boji.

Pametni telefon Xperia Z, koji je od siječnja pokupio brojne nagrade, odsad je dostupan u prodaji globalno. Kod nas, podsjećamo, Xperia Z dolazi u ožujku