ZAHVALJUJUĆI SURADNJI

Sony i Profoto bljeskalice uskoro će biti 'optimizirano kompatibilne'

20.09.2016 u 17:39

Bionic
Reading

Tvrtka Sony priopćava kako je na Sajmu foto i video opreme Photokina 2016 u njemačkom gradu Kölnu najavila suradnju s proizvođačem bliceva Profoto, kako bi zajedno kreirali platformu na kojoj će inovativni fotografi moći ostvariti svoje kreativne i ambiciozne vizije

Sonyjeve kamere sa izmjenjivim objektivima i Profoto bljeskalice bit će kompatibilnije no ikad. Sony je licencirao tehničke specifikacije tri modela svojih kamera s izmjenjivim objektivima za Profoto.

'S tvrtkom Profoto dijelimo strast prema stvaranju mogućnosti za vrhunske fotografije. Uzbuđeni smo što će korisnici Sony α kamera moći proširiti svoje mogućnosti snimanja', rekao je Yosuke Aoki, direktor marketinga digitalnih fotoaparata za europsko tržište i potpredsjednik tvrtke Sony Europe Ltd.


Prvi proizvod koji postati unaprijeđen suradnjom je Profoto Air Remote TTL-S s naslovne fotografije, koji će bežičnim putem integrirati Profoto blic s određenim modelima Sony Alpha kamera. Model Air Remote TTL-S je mali i bežični radio prijamnik koji se priključuje na hot shoe priključak Sony kamere. Daljinska kontrola omogućava TTL mjerenje svjetla s bilo kojim Profoto Air TTL-S blicem. U TTL postavci, korisnik jednostavno usmjerava aparat i snima, a Air Remote TTL-S komunicira s blicem kako bi automatski odredio savršenu ekspoziciju. Air Remote TTL-S sadrži i Profoto tehnologiju brze sinkronizacije (HSS) koja čeka patentiranje – moćniju, konzistentniju i bržu od bilo kojeg drugog HSS rješenja na tržištu.

Što se tiče dostupnosti Air Remote TTL-S sustava, ona se očekuje diljem svijeta početkom 2017. godine - po cijeni od približno 310 eura.