NA PUTU PREMA ISKUPLJENJU

Sony: 'Driveclubov izlazak doista je bio sramota'

13.12.2014 u 06:19

Bionic
Reading

Autori popularne utrke za PlayStation 4 i dalje govore o ne toliko uspješnom izlasku igre, kao i standardima koje još nisu dostigli

Čini se kako javna stigmatizacija Evolution Studiosa i njihovog Drivecluba ne prestaje. Koliko god igra bila dobra (a dobra je), trenutačna priča oko čitavog kaosa izdavanja ove utrke uključuje mahnite isprike. Evolution i PlayStation, citiramo, 'duboko su razočarani stanjem u kojem je igra izašla'.

Podsjetimo, Driveclub je za početak dobrano kasnio. Kao drugo, nadugo i naširoko hvaljeni multiplayer mod ispao je sekundaran u usporedbi sa single player iskustvom. Kao treće, igra je na tržište došla nedovršena. EU tržište tek sada očekuje nadogradnju koja će u igru unijeti dinamične vremenske uvjete.


Svi ovi faktori utjecali su na relativno uspješnu društvenu kampanju protiv naslova. Ovo je doista tragično s obzirom na to da se doista radi o dobrom naslovu. Bez obzira na sve, Evolution i Sony duboko se ispričavaju fanovima za izdavanje polovičnog proizvoda.

Štoviše, razlog zbog kojeg korisnici PSPlusa još nisu dobili svoju verziju Drivecluba općenita je paranoja koja vlada u Evolutionu. Naime, firma ne planira izbaciti besplatnu verziju Drivecluba dok nije sigurna da se radi o dobro napravljenom proizvodu. Upravo zbog toga se ispričavaju na kašnjenju.


Šef PlayStationa UK Fergal Gara tvdi kako je ovo uzrokovano strahom koji donosi pitanje hoće li serveri izdržati milijune ljudi koji će navaliti na multiplayer. Također, uvjeren je kako će mukotrpna odgađanja na koja smo ovih dana navikli postajati sve rjeđa i rjeđa paralelno s developerskom prilagodbom razvojnim alatima za Sonyjevu najnoviju konzolu.

Bilo kako bilo, iskreno smo uvjereni da će Driveclub PSPlus Edition uskoro postati dostupan te da ćemo ovaj čitav fijasko s 'lošim Driveclubom' konačno svi moći ostaviti iza sebe.

Izvor: IGN