USKORO DOGOVOR?

Sony će isplatiti Ericsson iz zajedničkog ulaganja

07.10.2011 u 13:15

Bionic
Reading

Japanski proizvođač elektronike Sony mogao bi uskoro postići dogovor sa švedskom telekomunikacijskom tvrtkom Ericsson o isplati njezina udjela u zajedničkom ulaganju za proizvodnju mobilnih telefona, čime želi pojačati svoje poslovanje u segmentu 'pametnih' telefona, piše u petak Wall Street Journal

Preuzimanje potpune kontrole omogućit će japanskom poduzeću da integrira poslovanje s pametnim telefonima s onim u segmentima tableta, igraćih konzola i osobnih računala i da tako smanji troškove i bolje uskladi razvoj mobilnih uređaja, navodi list izvore bliske tim nastojanjima.

'U suradnji s Ericssonom Sony nije uspio izgraditi poziciju na globalnoj razini (u poslovanju s pametnim uređajima)', kazao je analitičar Okasan Securutiesa Hideyuki Ishiguro.

'Čak i ako osigura punu kontrolu nad zajedničkim ulaganjem, čini se da su konkurentske pozicije u industriji pametnih telefona već zaementirane', kazao je Ishiguro za Dow Jones Newswires.

I dok Sony nastoji postići dogovor s Ericssonom, američki Apple i južnokorejski Samsung Electronics već grabe naprijed krupnim koracima pomno usklađenim strategijama za pametne telefone i tablet računala, nastavlja list.

Sony Ericsson je nastao 2001. i trenutno je šesti po veličini svjetski proizvođač mobitela. Zapošljava ukupno 7.600 radnika širom svijeta.

U Sonyju nisu željeli komentirati napise o isplati Ericssona.