rastuća potražnja

Solinski Include u trećoj kampanji na Funderbeamu, plan je prikupiti do milijun eura novog kapitala

02.12.2021 u 13:39

Bionic
Reading

Solinski Include, osnivača Ivana Mrvoša, u četvrtak je lansirao novu, treću po redu kampanju za prikupljanje kapitala na Funderbeam platformi, u kojoj planira od zainteresiranih investitora prikupiti do milijun eura novog kapitala

Taj proizvođač Smart City rješenja, koja se koriste u 59 zemalja i više od 500 gradova diljem svijeta, pokrenuo je treću kampaniju na Funderbeam platformi, nakon što je 2017. godine postao prva hrvatska kompanija na toj platformi, a 2019. postavila rekord za najveću hrvatsku kampanju na platformi do danas, s prikupljenih 1,5 milijuna eura, izvijestili su iz te startup tvrtke.

'Ova runda bit će manja u odnosu na prethodnu, a cilj je da osiguramo manje financiranje kojim ćemo skalirati proizvodne procese kako bi zadovoljili sve veću potražnju te uspješno doveli tvrtku do realizacije B runde koju planiramo sljedeće godine', naveo je Mrvoš na predstavljanju nove kampanje pred investitorima.

Mrvoš je naveo kako se radi o svojevrsnoj pre-series B rundi, u kojoj namjeravaju skupiti između 400 tisuća i 1 milijun eura. U svojoj najnovijoj financijskoj promociji ističu kako su prošli prvu fazu EIC akceleratora te rade na pripremi druge faze s ciljem realizacije investicije vrijedne 5,5 milijuna eura do kraja 2022.

Tvrtka koja je od 2015. godine prepoznatljivost gradila na Steora pametnim klupama, krajem 2020. godine krenula je u smjeru proizvodnje sustava koji doprinose rješavanju nekih od najvećih globalnih izazova današnjice. Uz nedavno predstavljene Aerys postaje za mjerenje kvalitete zraka, Include također proizvodi i rješenja za upravljanje otpadom. Prošle godine predstavljeni su Terra koševi koji smanjuju prikupljanje otpada za 80 posto, čime se smanjuju CO2 emisije, te troškovi prikupa otpada, navodi se u priopćenju iz te tvrtke.

Iz Includea najavljuju veliku investicijsku rundu planiranu krajem 2022. godine, a u najnovijoj kampanji na Funderbeam platformi osiguravaju kapital s kojim će zadovoljiti rastuću potražnju i ubrzati narudžbe novih proizvoda.

'Priče o uspjehu Includea i Funderbeama SEE svjedoče o živosti i inovativnosti hrvatskih poduzetnika, kao i tome da postoje ulagači sposobni prepoznati velik potencijal razvoja izvan ranije poznatih modela ulaganja i rasta. Zagrebačka burza kao suosnivač Funderbeama iznimno je ponosna na njihove uspjehe, kao i na druge uspješne priče o prikupljanju kapitala na našim platformama. Treća runda tvrtke Include, naše prve kampanje na Funderbeam SEE, dokaz je da uz adekvatno financijsko okruženje možemo osigurati rast kompanija koje u budućnosti imaju potencijala da se listaju na Zagrebačkoj burzi, te tako daju značajan doprinos razvoju hrvatskog financijskog tržišta', istaknula je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.