SNOVI SE OSTVARUJU

Ovaj je čovjek kao srednjoškolac maštao o radu u Nintendu - i uspio!

21.03.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Tko barem jednom nije sanjao o radu za firmu koja je napravila njegovu omiljenu videoigru

Još davne 2007. američki srednjoškolac Cory Bunnell zamolio je internet da mu pomogne pri traženja njegova posla snova: da radi za Nintendo. Već je naučio ponešto japanskog i sudjelovao je u programu za razmjenu učenika, no htio je naučiti govoriti tečno i što je najvažnije - raditi za kompaniju koja je napravila njegovu omiljenu igru - Marija.

Deset godina kasnije - on radi upravo to. Coryjeva stara objava na forumu našla se u oku javnosti tijekom proteklog vikenda nakon što je redditor Tizzlefix spazio Coryjevo ime u odjavnoj špici Zelda: Breath of The Wilda. Sve što je trebalo za traženje izvorne objave je jedna jednostavna pretraga putem Googlea.

Priča je podigla interes i na Twitteru jer je kolega developer Jordan Amaro Eurogameru potvrdio da Corey radi na timu -  radi se o istoj osobi koja je prije deset godina objavila molbu. Kao jedan od rijetkih zapadnjaka u timu Cory se zbilja ističe - dovoljno da uzrokuje znatiželju i potakne vas da potražite o kome se ovdje zapravo radi.

Otad je Corey postao neka vrsta zvijezde među obožavateljima Nintenda - klinac koji je online napisao da bi radio Nintendo i kojem je to zbilja pošlo za rukom. Corey je na Zeldi radio u sklopu tima odgovornog za razvoj divljih životinja koje obitavaju u fantastičnom svijetu.

'San mi je zaposliti se u Nintendu i raditi kao dizajner videoigara', napisao je na forumu prije deset godina. 'Jasno mi je da je ovo zbilja velik cilj. Ovo je također bio i moj san još od dana kad sam igrao Marija.'

Drago nam je da je uspio!