AKVIZICIJE

Snap postaje manjinski suvlasnik Aleph grupe, vlasnika Httpoola

22.02.2022 u 10:11

Bionic
Reading

Dvije kompanije će zajedno raditi na stvaranju nove edukacijske platforme za digitalne stručnjake

Httpoolova matična tvrtka, Aleph grupa, objavila je da vlasnik popularne aplikacije za razmjenu videa i fotografija – Snap, postaje njihov manjinski suvlasnik. Ova investicija, ističu iz Alepha, podržat će Alephovu globalnu edukacijsku strategiju i certifikaciju više od 50.000 digitalnih profesionalaca u 90 zemalja svijeta te stvaranje novih digitalnih radnih mjesta na nedovoljno opskrbljenim tržištima.

Aplikacija u vlasništvu Snapa – Snapchat, danas je jedna od najpopularnijih komunikacijskih aplikacija na svijetu, te uz njihovu stratešku podršku Aleph planira stvoriti vlastitu edukacijsku i tehnološku platformu koja će poduprijeti obučavanje sljedeće generacije digitalnih stručnjaka diljem svijeta.

U sve više međusobno povezanom svijetu u kojem su mobilna tehnologija i pristup internetu postali nužni, određene vještine sada zamjenjuju nove tehnologije. Na tržištu rada digitalna znanja danas su imperativ, a oni s najvećim znanjem nosit će ključ uspjeha. Aleph podupire taj razvoj obrazovnim alatima u onim dijelovima svijeta koji tek trebaju iskoristiti pun potencijal digitalizacije:

'U Alephu vjerujemo da moć digitalnih medija koji pokreću gospodarski rast treba biti jednako dostupna - svugdje diljem svijeta. Zato smo predani obrazovanju, obuci i certificiranju digitalnih profesionalaca u zemljama u kojima poslujemo”, rekao je Gastón Taratuta, osnivač i izvršni direktor Aleph grupe. 'Ne možemo biti ponosniji što je još jedan od naših vodećih digitalnih partnera, Snap, napravio strateško ulaganje u Aleph kako bi podržao naše obrazovne napore, dodatno potvrđujući našu misiju.'

Snapchatovo ulaganje u Aleph jedno je u nizu – nedavno je također objavljeno da je manjiski udio u Aleph grupi kupio i Twitter: 'Httpool i čitava Aleph grupa rade na misiji da puni potencijal digitalnog oglašavanja učinimo dostupnim svima. Upravo zato nam je drago i ponosni smo što nam se naši veliki partneri, globalne digitalne platforme, pridružuju u tom cilju i vlastitim ulaganjem u kompaniju', rekla je Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica Httpoola.

Httpool kao dio Aleph Grupe kompanijama pruža podršku u maksimiziranju ulaganja u oglašavanju tako što izravno surađuje s digitalnim platformama. Na hrvatskom tržištu, Httpool zastupa Snapchat već gotovo dvije godine.