NEKOLIKO TRIKOVA

'Smrznuo' vam se iPhone? Evo tri načina kako ga ponovno pokrenuti

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 25.07.2019 08:12
  • Objavljeno 25.07.2019 u 08:12
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Donosimo nekoliko trikova pomoću kojih možete pokušati vratiti u život zaslon iPhonea koji više ne reagira na dodir

Neresponzivni zaslon iPhonea može biti znak kako nešto ozbiljno nije u redu s vašim primjerkom Appleovog smartfona. Ako ovi savjeti ne pomognu, svakako se obratite korisničkoj službi za pomoć.

Napunite iPhone

Već kratkotrajno punjenje iPhonea moglo bi ukloniti smetnje. Nemojte ga puniti bežično ili putem računala, već ga spojite s utičnicom i pustite na miru bar pola sata prije no što ga pokušate ponovno pokrenuti.

Ponovno pokrenite iPhone, milom ili silom

Pokušajte ga ponovno pokrenuti tako što ćete pritisnuti kombinaciju tipki odgovarajućih za vaš model. Ako to ne upali, pokušajte ga prisilno ponovno pokrenuti. U oba slučaja ne biste trebali ostati bez podataka pohranjenih na iPhoneu.

TEHNO SAVJETI

Prodajete smartfon? Evo kako za njega možete dobiti najviše novca

Pogledaj galeriju
5

Što ako se 'smrzne' pri pokretanju?

Uspijete li ponovno pokrenuti iPhone ali ne i doći dalje od Appleovog logotipa, povežite uređaj s računalom s instaliranim programom iTunes i isprobajte ovaj trik.

  • Pokrenite iTunes na računalu.
  • Stavite iPhone u način rada Recovery. Taj će se postupak razlikovati od modela do modela.

Na iPhoneu 8 i novijem pritisnite i zadržite pritisak na tipki Power i jednoj od tipki za regulaciju jačine zvuka sve dok vam ne ponudi mogućnost gašenja uređaja. Povucite kliznu sklopku kako biste ga ugasili. Dok držite pritisnutu tipku Power povežite iPhone s računalom kabelom USB. Zadržite pritisak sve dok se ne pojavi zaslon za način rada Recovery.

Ako imate iPhone 7 ili 7 Plus, pritisnite i zadržite pritisak na tipki Power dok vam ne ponudi mogućnost gašenja uređaja. Povucite kliznu sklopku kako biste ga ugasili. Dok držite pritisnutu tipku za stišavanje zvuka povežite iPhone s računalom kabelom USB. Zadržite pritisak sve dok se ne pojavi zaslon za način rada Recovery.

Za iPhone 6s ili stariji pritisnite i zadržite pritisak na tipki Home dok vam ne ponudi mogućnost gašenja uređaja. Povucite kliznu sklopku kako biste ga ugasili. Dok držite pritisnutu tipku Home povežite iPhone s računalom kabelom USB. Zadržite pritisak sve dok se ne pojavi zaslon za način rada Recovery.

  • Kad se pojavi opcija povrata ili nadogradnje iPhonea na računalu kliknite na Update kako bi iTunes nadogradio vaš smartfon bez brisanja vaših aplikacija i podataka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!