procedure u zraku

Smijete li ponijeti laptop u zrakoplov? Evo detaljnog objašnjenja

22.08.2018 u 07:47

Bionic
Reading

Prijenosno računalo može biti iznimno korisno tijekom leta, naročito dugotrajnog. Možete ga upotrijebiti kako biste obavili nešto posla ili se zabavili filmovima, serijama, igrama... Evo što trebate znati o laptopima u avionima

Smijete li ponijeti laptop u zrakoplov? Kratak odgovor na to pitanje glasi: da, smijete. Ali, ima nekoliko stvari o kojima pritom trebate voditi računa.

Kad smijete koristiti laptop?

Kao i svi drugi elektronički uređaji, laptop mora biti ugašen tijekom polijetanja i slijetanja. Usput, morat ćete ih izvaditi iz torbi i zaštitnih futrola prilikom sigurnosne provjere prije ukrcaja.

TEHNO SAVJETI

Ovo su najčešće greške koje radite s novim laptopom

Pogledaj galeriju

Možete li laptop spakirati u prtljagu i čekirati?

Da, možete. Ali mora biti u potpunosti isključen. Koristi li vaš laptop gorivu ćeliju za napajanje, morat ćete ga ponijeti sa sobom u kabinu.

Što s baterijama, rezervnim baterijama i vanjskim baterijama?

Litijske baterije mogu ili ne mogu putovati s vama zrakoplovom ovisno o nizu čimbenika, pa je najbolje provjeriti kakva pravila vrijede u državi iz koje putujete i u koju dolazite. Pravila za Hrvatsku možete naći ovdje.

Općenito govoreći, rezervne baterije koje želite ponijeti sa sobom u kabinu morate zaštititi od kratkog spoja (recimo, tako što ćete ih staviti u zasebnu plastičnu vrećicu). Isto vrijedi i za vanjske baterije.