LOGITECH G330 GAMING HEADSET

Slušalice koje neće koristiti samo igrači

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 30.03.2010 15:52
  • Objavljeno 30.03.2010 u 13:40
Logitech_G330_01

Logitech_G330_01

Izvor: Promo fotografije / Autor: Logitech

Logitechov sustav slušalica s mikrofonom G330 bit će zanimljiv svima koji glasovno komuniciraju pomoću računala, a ne samo igračima

Logitech je slušalice G330 s mikrofonom namijenio igračima, što je i vidljivo po oznaci G u imenu, no to im nije isključiva namjena. Tome će bolje poslužiti napredniji modeli poput kompleta G35 s podrškom za surround zvuk.

G330 će izvrsno poslužiti i za VoIP komunikaciju ili, jednostavno, za korištenje računala u kasnim noćnim satima kada buku treba smanjiti na minimum. Iz tog razloga se išlo na što nižu cijenu uređaja žrtvovanjem nekih specifičnih igračkih svojstava, kao što je podrška za surround zvuk.

Slušalice G330 su obične stereo slušalice, što će biti dovoljno većini igrača. Na računalo se mogu spojiti klasično, pomoću analognih audio uzlaza i izlaza te pomoću USB priključka. Adapter dolazi zajedno sa slušalicama i oba načina spajanja su posve jednostavna. U oba slučaja će zvuk na zvučnicima biti automatski ugašen i prebačen na slušalice.

Logitech

Logitech

Izvor: Promo fotografije / Autor: Logitech

G330 bi ergonomski trebao odgovarati većini korisnika, prvenstveno zbog vrlo udobne obloge samih slušalica načinjene od spužve. Drugi razlog je mekanim silikonom presvučen okvir koji se smješta sa stražnje strane glave, a jedini problem moguć je s profilom okvira koji se smješta iznad uha. Nama je odlično odgovarao i nije izazvao smetnje, čak ni nakon višesatnog korištenja.

Kvaliteta reprodukcije zvuka ovog kompleta slušalica i mikrofona nije vrhunska, ali nije ni loša. Reći ćemo da je prilagođena cjenovnom razredu u kojem se nalazi. Mikrofon radi vrlo korektno i solidno anulira pozadinske zvukove, a govorimo o normalnoj razini buke koja može biti u stanu. Pri vrlo visokoj razini pozadinske buke mikrofon neće efikasno izdvojiti glas govornika, ali ovaj sustav nećete ni koristiti na prometnoj ulici.

Mikrofon se može sklopiti uz lijevu stranu okvira slušalica kada se ne koristi. Lijepo bi bilo kada bi ga ta radnja automatski isključivala, no ipak ćete to morati napraviti ručno na malom daljinskom upravljaču postavljenom na žicu.

Logitech

Logitech

Izvor: Promo fotografije / Autor: Logitech

Kvaliteta izrade je odlična i jedan od glavnih razloga za ne baš malu cijenu ovog kompleta, no usporedbom s istim proizvodima u rangu cijene ispod 200 kuna odmah postaje jasno gdje je potrošen taj dodatni novac. G330 je proizvod koji se neće tako brzo i lako 'pohabati'.

Smatramo da je Logitech obavio solidan posao sa slušalicama G330 i da je ovaj proizvod zaslužio pažnju svih korisnika računala koji trebaju ovaj tip slušalica, a ne samo igrača.

Proizvod ustupio: Logitech
Cijena: 330 kuna
www.logitech.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi