academicsingles.hr

Školovani ste i usamljeni? Ovu stranicu za upoznavanje samaca navodno koristi 300 tisuća Hrvatica i Hrvata s diplomom

26.01.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Kroz oglase za upoznavanje na Academic Singles, obrazovani ljudi u Hrvatskoj pronalaze partnere iz svojih snova i ostvaruju životne avanture. Je li to usluga o kojoj su samci maštali cijeli svoj usamljeni život, ili je ipak riječ o još jednom neostvarivom obećanju?

Obrazovani samci, vrijeme je da se zaljubite, poručuje Academic Singles, internetska stranica koja služi kao za upoznavanje obrazovanih samaca s diplomom, ali bez partnera. Ideja je sjajna.

Umjesto da ljubav svog života bezuspješno tražite po ulicama, u kafićima, na koncertima ili da zbog toga nabavljate psa, učlanjujete se u ribolovno ili planinarsko društvo ili čak počnete trčati maratone, Academic Singles vam omogućava da svoju srodnu dušu pronađete ne ustajući iz naslonjača.

Nakon vegana i darkera na red došli i akademski građani

Dosad smo se naslušali priča o raznim aplikacijama za upoznavanje samaca. Tinder nema tko nema, tu su i Badoo, Down, Twine, OkCupid... Za one izbirljivije tu je elitistički League i konkurentski Sparkology pa Luxy koji spaja milijunaše i Raya za one koji bi bili raja sa celebityjima. Vegani pak imaju Veggie Romance, a čak i darkeri i gotičari imaju svoj Cupid. Na svoje su napokon došli i akademski građani, oni koji su zbog knjige zanemarivali ljubav pa su u neke godine zašli kao samci. I sad bi se iz toga izvukli. Ako dosad nisu znali kako, Academic Singles je tu da im pomogne.

  • +31
Ljubavne izreke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Krenimo redom. Dating servis koji ljudima s diplomom pomaže da nađu partnera u vlasništvu je kompanije Be2 S.à.r.l. sa sjedištem u Luksemburgu. Pod njenim su skutima i servisi Be2, C-Date i and Lisa18. Kompaniju je osnovao njemački poduzetnik Robert Wuttke na znakovit datum - 1. travnja 2004. Iste godine pokrenuti su i španjolski i talijanski servisi.

Danas Be2 navodno ima 30 milijuna registriranih članova širom svijeta, no lažne profilne slike daju naslutiti velik broj podjednako lažnih profila. Prema dostupnim statistikama, većina članova oba spola imaju između 35 i 54 godine. Muškaraca je 51 posto, žena dakle 49 posto pa bi tu, barem teoretski, svako mogao naći svog para.

Najopsežniji upitnik temeljen na znanstvenim istraživanjima

Potragu za idealnim partnerom trebao bi vam olakšati upitnik, navodno utemeljen na znanstvenim istraživanjima. Upitnik i procjenu osobnosti možete ispuniti potpuno besplatno i bez obaveze.

U upitniku se propitkuju vaši stavovi, mišljenja, želje i očekivanja. Iz njih se izrađuje osobni profil koji postaje osnova za spajanje i traženje profila prikladnih partnera na željenoj lokaciji ili regiji.

  • +8
Slavni koji su se vjenčali sa svojim ljubavnicima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža: Neven Bučević

Traženi podaci među najopsežnijima su web stranicama za povezivanje. Trebali bi dakle dati širok i dubok uvid u osobnost no s druge strane to je i otegotna okolnost jer tek svaki deseti član odgovori na sva pitanja. Uz to, možete birati i tko uopće može vidjeti vaše slike. U praksi to znači da mnogi članovi umjesto vlastite fotografije u profil stavljaju slike skinute s interneta pa na kraju o većini korisnika usluge zapravo ne saznate skoro ništa.

Registracija besplatna, chat se plaća

Profil se kreira nakon besplatne registracije. Nakon što se pretplatite na uslugu, moći ćete i pretraživati podatke i kontaktirati ostale samce. Upoznavanje, slike i chat dostupni su samo za Premium korisnike. Znači, tko plati moći će se upoznavati putem chata. 'Pošaljite nekoliko poruka, pošaljite sliku mailom, dogovorite zabavan susret i zaljubite se', rekli bi na stranici Academic Singles.

Stranicu koju u Americi ima milijun korisnika, u Hrvatskoj navodno koristi više od 300 tisuća obrazovanih korisnika u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Puli, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Sisku... To bi otprilike značilo da svaki treći Hrvat i Hrvatica s diplomom koriste usluge traženja partnera na Academic Singles.

Ako je vjerovati ovoj stranici za upoznavanje, upitnik je upalio kod Laure (35) iz Zagreba. Luki (36) iz Biograda prekrasna se djevojka svidjela čim ju je ugledao, a ono što je bezuspješno tražila na drugim profilima ovdje je pronašla i Sanja (37) iz Osijeka. Academic Singles djelovao je i na Jasnu (51) iz Rijeke. Ona i njen partner išli su polako, ali čekanje se isplatilo.

Premium se dakle plaća, ali sužava izbor na elitne romantične samce po vašem ukusu, bilo da ste liječnik ili imate vlastitu firmu, da ste mladi ili stari, živite u Zagrebu ili Splitu, mršavi ste ili puniji. Registracija se preporuča jer tek tada možete kontaktirati druge članove putem chata, maila i aplikacije i dogovarati susrete. Time se uostalom smanjuje i mogućnost neželjene pošte i spamova.

Pitanja još uvijek čekaju odgovore

Kako to doista funkcionira i kako im posao doista ide, nismo uspjeli saznati. Naš pokušaj kontaktiranja ostao je bezuspješan jer nitko danima nije odgovorio na upite.

Na internetskim stranicama njihova je usluga ocijenjena ne baš vrhunskim ocjenama - dodijelili su im između jedne i tri zvijezdice - a među Rumunjima našlo se i onih koji se žale da ne dobivaju ono što su platili, ili da im se uluga automatski naplaćuje i nakon što su je htjeli raskinuti.

Mi smo dakle stali na pola puta. Ako vi želite okušati sreću, slobodno izvolite. Akademski ste građani.