KRENULO TESTIRANJE

U Facebook Stories moći ćemo s prijateljima dijeliti događanja

15.01.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Za razliku od standardne značajke Stories novi pristup omogućit će dijeljenje pojedinosti sa članovima obitelji, prijateljima i drugim kontaktima

U najvećoj društvenoj mreži svijeta planiraju početi testirati način dijeljenja događanja za koja ste zainteresirani i dogovaranja susreta s kontaktima s Facebooka u stvarnom životu korištenjem značajke Stories.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Osam načina kako smanjiti količinu podataka koju Google prikuplja o vama

Pogledaj galeriju

Testiranje će biti obavljeno u Sjedinjenim Državama, Brazilu i Meksiku, na uređajima koji koriste operativne sustave Android i iOS.

Za razliku od standardne značajke Stories, koju su u Facebooku prvotno kopirali od Snapchata kako bi ju upogonili u Instagramu, novi pristup omogućit će dijeljenje pojedinosti sa članovima obitelji, prijateljima i drugim kontaktima.

Tako ćete moći vidjeti tko je sve zainteresiran za, primjerice, nadolazeći koncert ili neku drugu aktivnost koja ima vlastitu stranicu na Facebooku. Stories će dolaziti s naljepnicama na koje ćete moći kucnuti kako bi pogledali više pojedinosti, a prijatelji će moći označiti jesu li zainteresirani ili idu li na događanje u sklopu te značajke.

Ugrađena je i poveznica na stranicu događanja, kao i mogućnost pokretanja skupnog razgovora u Messengeru s prijateljima koji su naznačili kako im je događanje zanimljivo, piše Verge.