PRVA POMOĆ

Sedam savjeta za korisnike Kindlea

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 30.11.2009 10:24
  • Objavljeno 27.11.2009 u 10:49
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kindle 2 odnedavno je dostupan i u Hrvatskoj, a iako je riječ o uređaju koji je jednostavan za korištenje, ipak postoji par trikova koji će vam olakšati rad s tim najpopularnijim čitačem elektroničkih knjiga na svijetu

1. Potpuno gašenje Kindlea 2

Pomakom klizne tipke za paljenje i gašenje Kindle 2 će prilikom gašenja prikazati screen saver tj. neku statičnu sliku. Ako ga želite potpuno ugasiti, da ekran ne pokazuje ništa, povucite kliznu tipku i držite je četiri sekunde. Držanje iste tipke 15 sekundi resetirat će Kindle 2.

2. Igrajte Minesweeper

Ljubitelji Minesweepera mogu svoju omiljenu igru igrati i na čitaču Kindle 2. Dovoljno je pritisnuti tipke Shift + Alt + M u isto vrijeme i otvorit će se igra.

3. Prikaz brzine bežičnog spajanja

Ako vas zanima kojom se brzinom Kindle spojio na Amazonovu trgovinu e-knjigama, samo pritisnite tipku Menu. Prikazat će se ikona 3G za najveću brzinu ili E za EDGE. Moramo priznati da ne znamo kako izgleda ikona za GPRS, jer još nismo pronašli lokaciju na kojoj nema ni EDGE signala.

4. Skok do trgovine

Kratica za trenutni ulazak u Amazonovu trgovinu je Alt + Home (tipka Home).

Gawker

Gawker

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

5. Listanje više stranica odjednom

Ako želite preskočiti nekoliko stranica prilikom listanja, jednostavno držite tipku za sljedeću stranicu ili je pritisnite nekoliko puta zaredom brzo. Prebacivanje stranica neće se dogoditi jako brzo, ali će se dogoditi.

6. Napravite screenshot

Možda želite napraviti screenshot trenutačnog prikaza na ekranu Kindlea 2; u tom slučaju pritisnite tipke Alt + Shift + G istovremeno. Slika će u GIF formatu biti sačuvana u folderu documents na Kindleu.

7. Jednostavno traženje besplatnih knjiga u Amazon Storeu

Amazon nudi velik broj besplatnih knjiga. Nažalost, ono što je besplatno u SAD-u, ostatak svijeta plaća dva dolara. Razlog tome jesu roaming troškovi za prijenos knjiga koje Amazon mora platiti da bi Whispernet funkcionirao izvan SAD-a. Dakle, točna formulacija ovog savjeta bi bila kako tražiti knjige koje stoje samo dva dolara. U prostor za traženje trgovine Amazon upišite – domain.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi