OD 2016. GODINE

Samsungovi televizori spremni su za internet stvari

30.12.2015 u 15:12

Bionic
Reading

Svi Smart TV prijamnici za 2016. godinu imat će tzv. IoT čvorište, kojim ih je moguće povezati s više od 200 uređaja

Svi prijamnici Smart TV za 2016. godinu povezani s platformom SmartThings. Riječ je o otvorenoj platformi koja omogućava povezivanje i upravljanje pametnim uređajima i uslugama, temeljenim na tehnologiji interneta stvari.

Novi će prijamnici primjenjivati tehnologiju IoT čvorišta, kako bi postali upravljačkim uređajem za čitav pametni dom. To je rješenje Samsung razvio u suradnji s tvrtkom SmartThings.

Mogu se povezati i upravljati Samsungovim uređajima i SmartThings senzorima, kao i s više od 200 drugih uređaja kompatibilnih s tehnologijom SmartThings. Podržani su uređaji poput umreženih svjetiljki, brava, termostata i kamera. Kako bi njima mogli upravljati, bit će vam potreban dodatni USB adapter SmartThings Extend.


Samsung će na sajmu CES 2016 pokazati kako vidi budućnost TV prijamnika te kako prijamnici Smart TV čine središte rastućeg ekosustava interneta stvari.

SmartThings omogućava pristup svim pametnim uređajima, izravno s pametnog telefona ili Smart TV prijamnika, bez potrebe za korištenjem pojedinih uređaja korištenjem više odvojenih aplikacija. Korištenjem aplikacije SmartThings lako ćete povezati i upravljati pametnim kućanskih uređajima i uslugama, korištenjem jednostavnog korisničkog sučelja.

Moći ćete provjeriti i otvoriti ulazna vrata korištenjem sigurnosne kamere povezane s pametnim televizorom, a senzori pokreta mogu dojaviti prisutnost osoba u blizini njihovog doma, bilo da su kod kuće ili na putu.

Aplikacija SmartThings aplikacija Cinema Mood omogućava jednostavno stvaranje ugođaja kućnog kina. Nudi automatsko namještanje osvjetljenja i zvuka, kako bi trenutno uživali u gledanju omiljenih filmskih naslova.

Nova funkcionalnost će biti aktivirana po regijama, sukladno dostupnosti platforme SmartThings.