WB600 I WB650

Samsungovi kompakti sa snažnim zumom

19.01.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Samsung je predstavio dva nova digitalna fotoaparata, WB600 i WB650. Glavne odlike su im male dimenzije i objektivi velikih sposobnosti

Samsung je svoju seriju digitalnih fotoaparata WB oplemenio s dva vrlo sposobna modela, WB600 (HZ30W je oznaka za američko tržište) i WB650 (HZ35W). Oba fotoaparata imaju objektive Schneider–Kreuznach optičkog raspona do 24 mm do 360 mm, što ih čini 15x zum objektivima. Rijetkost je vidjeti objektiv tolikog optičkog raspona u malom tijelu fotoaparata (debljina fotoaparata je svega 30 mm). S obzirom da veliki zum i mala masa fotoaparata imaju negativan efekt na stabilnost pri fotografiranju iz ruke, Samsung je ugradio dvostruku stabilizaciju slike, optičku i elektroničku.

U oba fotoaparata se nalazi identičan CCD čip razlučivosti 12,2 megapiksela. Njime će ovi fotoaparati osim fotografija bilježiti i HD video isječke. Razlučivost snimljenog videa jest 720p, s brzinom snimanja od 30 sličica u sekundi. Za kodiranje videa koristi se napredan H.264 codec.

Korisnici će kadrirati i gledati fotografije na pozadinskim ekranima dijagonale tri inča, no kod slabijeg WB600 to će biti LCD ekran, a kod jačeg modela WB650 AMOLED ekran. To je prva od dvije različitosti ovih fotoaparata. Druga jest GPS prijamnik ugrađen u WB650 koji svakoj fotografiji određuje točnu lokaciju gdje je snimljena. Zahvaljujući bazi podataka u samom fotoaparatu on će znati u kojem gradu se nalazi pa će pri pokazivanju fotografija ispisati njegovo ime.

Za sada nije poznato po kojoj cijeni i kada će ovi fotoaparati krenuti u prodaju.

www.samsung.com