SAMOPOUZDANJE NA RAZINI

Samsung se ne boji Kineza: Bit ćemo prvi još desetljeće, kaže šef njihovog odjela za mobitele

11.04.2019 u 14:37

Bionic
Reading

Svoj optimizam DJ Koh temelji na tehnologijama kao što su savitljivi smartfoni, 5G i umjetna inteligencija

Samsung je najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, ali je zadnjih godina u silaznoj putanji. Očekuju kako će tijekom tekućeg kvartala zabilježiti pad operativne zarade od 60 posto, što ukazuje na to da ni drugim odjelima južnokorejskog proizvođača ne cvjetaju ruže.

Lošiji poslovni rezultati nisu obeshrabrili glavnog izvršnog direktora Samsungovog odjela za mobitele DJ Koha. Naprotiv - uvjeren je kako će ta tvrtka ostati najvećim proizvođačem idućih deset godina. Svoj optimizam temelji na tehnologijama kao što su savitljivi smartfoni, 5G i umjetna inteligencija, koje će Samsungu udahnuti novi život.

izdvojili smo

Ovo su najzanimljiviji smartfoni s Androidom koje možete kupiti za malo novca

Pogledaj galeriju

Upitan brine li ga brzi uspon kineskog proizvođača Huaweija Koh je rekao kako im je, kao globalnom lideru na tržištu pametnih telefona, prioritet bio i ostao poboljšavanje proizvoda i usluga kako bi kupcima ponudili inovacije sa smislom. 'Samsung je deset godina bio predvodnik tržišta smartfona i to će ostati idućih deset godina, tako što će nastaviti s inovacijama i osmišljavanjem novih mobilnih iskustava', istaknuo je Koh.

Puno očekuje od prvog Samsungovog savitljivog telefona Galaxy Fold. Uvjeren je kako će taj uređaj ispisati novo poglavlje industrije mobitela i kako će promijeniti način na koji koristimo smartfone. Galaxy Fold u prodaju kreće 26. travnja u Sjedinjenim Državama i 3. svibnja u 15 europskih država.

Što se tehnologija 5G tiče, Koh je ustvrdio kako su u Samsungu pripremili komercijalna rješenja i sklopit će partnerstva s telekomima diljem svijeta tijekom nadolazećih mjeseci. Galaxy S10 5G, prvi Samsungov smartfon koji podržava te tehnologije, već je dostupan u Južnoj Koreji, dok bi u SAD trebao stići tijekom svibnja, piše Sammobile.