SAVITLJIVI SMARTFONI

[VIDEO] Hoće li ovako izgledati Xiaomi Mi Fold?

29.03.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Nakon Galaxy Folda i Matea X uskoro bismo mogli vidjeti još jedan savitljivi smartfon kineske proizvodnje

Dok je svijet čekao da Samsung predstavi svoj savitljivi pametni telefon suosnivač kineske tvrtke Xiaomi Lin Bin predstavio je njihovu verziju te klase uređaja nešto više od mjesec dana prije južnokorejske korporacije.

Od tada su se pojavili Galaxy Fold i Huaweijev Mate X. Novi video s društvene mreže Weibo daje naslutiti kako bi im se uskoro mogao pridružiti i Xiaomi.

Xiaomi Mi Fold promo video Izvor: Društvene mreže / Autor: Xiaomishka

Zasad nema više informacija o značajkama i specifikacijama njihovog savitljivog uređaja Xiaomi Mi Fold, ali novi video dugačak deset sekundi upućuje na zaključak kako planiraju opremiti ga podrškom za upravljanje gestama za upravljanje zaslonom veličine onih na tablet računalima.

Za razliku od dva već spomenuta modela, Xiaomijev pametni telefon savija se prema unutra pa bi nabori - ako će ih biti - nastajati sa strane. Čini se kako je korisničko sučelje dobro optimizirano jer tijekom snimke ne pokazuje znakove sporijeg rada dok ga se savija.

TEHNO PROGNOZE

Što možemo očekivati od smartfona tijekom 2019. godine?

Pogledaj galeriju

Očekuje se kako će Xiaomijev savitljivi smartfon koštati oko tisuću američkih dolara, upola manje nego Galaxy Fold i Mate X, piše Tech Radar.