JEDNOSTAVNIJA PROVJERA

Smarfton s Androidom od sad će vas prepoznati i po - tipci

11.04.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Pametni telefoni s izdanjima tog operativnog sustava 7 Nougat i novijima mogu za potvrdu identiteta korisnika koristiti tipku za snižavanje jačine zvuka

U Googleu su upravo korisnicima Androida ponešto olakšali dvostupanjsku provjeru identiteta. Pametni telefoni s izdanjima tog operativnog sustava 7 Nougat i novijima mogu za potvrdu identiteta korisnika koristiti tipku za snižavanje jačine zvuka tijekom logiranja u korisnički račun pri Googleu, ako pritom koriste web preglednik Chrome.

OPERATIVNI SUSTAVI

Ove tajne popularnosti Androida trebate znati

Pogledaj galeriju

Bit će dovoljno pritisnuti i zadržati pritisak na toj tipci kad smartfon to od vas zatraži kako biste potvrdili svoj identitet. To nije jedina dostupna opcija dvostupanjske provjere, ali će vjerojatno biti brža i praktičnija od ostalih.

Kako bi ju upogonili morat ćete aktivirati sigurnosni ključ, a i dostupna je samo ako koristite web preglednik Chrome na uređajima s operativnim sustavima Chrome, macOS X i Windows 10 s uključenim Bluetoothom.

Također ćete morati imati pripremljen i drugi način dvostupanjske provjere (primjerice, SMS-om) za mobilne uređaje i druge web preglednike, kao i za slučaj da izgubite svoj uređaj.

Provjera identiteta tipkom funkcionirat će na običnim i poslovnim korisničkim računima pri Googleu, piše Engadget.