NX MINI

Samsung predstavio najtanji i najlakši fotić s izmjenjivom optikom

19.03.2014 u 16:07

  • +5

Samsung predstavio NX mini

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Bionic
Reading

Samsung Electronics predstavio je danas NX mini, najmanji i najlakši fotoaparat s izmjenjivim lećama na svijetu. Lako prijenosni i stilizirani dizajn ovog pametnog fotoaparata, u kombinaciji s vrhunskom kvalitetom fotografija čini ga savršenim izborom za stvaranje odličnih snimaka i pohranjivanje posebnih trenutaka korisnika

Uz mogućnost bežičnog povezivanja korištenjem NFC i Wi-Fi tehnologija, korisnicima omogućava snimanje impresivnih fotografija, koje potom mogu jednostavno i brzo podijeliti s prijateljima.


'NX mini odlikuje se stilom i sadržajem, savršen je suputnik za trendsetere koji traže zabavan način kako zabilježiti trenutke svog života u vrhunskoj kvaliteti fotografija', izjavio je Myoung Sup Han, izvršni potpredsjednik i voditelj odjela fotoaparata u Samsungu te dodao:

'Samsung je predstavio prvi zakretni zaslon na fotoaparatu 2011. godine kao predvodnik selfie trenda te je dizajnirao uređaj kao odgovor na rastuće zahtjeve korisnika. Ovaj pristup nastavljen je s modelom NX mini, koji se odlikuje značajkama poput 3-inčnog rotirajućeg zaslona te širokokutnih leća ekskluzivno napravljenih da zadovolje globalnu strast za snimanjem selfie-a. Njegovo lagano kućište također znači da ga korisnici mogu udobno smjestiti u svoj džep od hlača ili jakne, kako bi mogli snimati svugdje i u svakom trenutku.'


NX mini dolazi u kompaktnom metalnom kućištu s luksuznom završnom obradom, što ovaj fotoaparat čini prirodnim izborom za modno osviještene fotografe sa stavom. Uređaj će biti dostupan u pet različitih boja; bijeloj, rozoj, pepermint zelenoj, smeđoj i crnoj, kako bi korisnici mogli odabrati uređaj koji u potpunosti odgovara njihovom stilu.

Kako bi zadovoljio rastuće potrebe korisnika i pratio globalne trendove, NX mini opremljen je nizom ekskluzivnih značajki koje omogućavaju korisnicima da bez puno napora uživaju u trendu snimanja vlastitih portreta. S velikim zaslonom dijagonale tri inča, koji se okomito zakreće za 180 stupnjeva, korisnici mogu snimiti savršene autoportrete u visokoj rezoluciji. Istovremeno, devet-milimetarske širokokutne leće omogućavaju korisnicima NX mini aparata snimanje grupnih fotografija s razdaljine od svega pola metra, kako bi zabilježili zajedničke trenutke s prijateljima.


NX mini opskrbljen je snažnom opremom u malom tijelu. Njegov jedan-inčni 20,5-megapikselni BSI CMOS senzor omogućava snimanje fotografija u visokoj razlučivosti, kako na snimci ne bi promaknuo niti jedan detalj, rečeno je prilikom predstavljanja. Istovremeno, a zahvaljujući najvišoj rezoluciji u ovoj klasi uređaja, fotografije snimljene NX mini odlikuju se bogatstvom boja i naglašenih tonova.

Ovaj prekrasni mališan ima otvor blende od 1/160000 sekundi te iznimno brzi Continuous Shot brzine šest fotografija u sekundi, za snimanje dinamičkih fotografija bez zamućivanja slike. Poput ostalih modela Samsungovih SMART fotoaparata za 2014. godinu, NX mini ima ugrađenu naprednu NFC i Wi-Fi integraciju za brzo povezivanje i dijeljenje slika.


Samsung je pripremio tri dodatne izmjenjive leće za NX mini, prilagođene upotrebi s tijelom NX mini uređaja - NX-M devet-milimetarski F3.5 ED širokokutni objektiv dizajniran je za snimanje pejzaža i auto portreta. Slijedi NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS mikro kompaktna zoom leća, koja se zahvaljujući malim dimenzijama može prenositi u džepu, a korisniku omogućava brojne mogućnosti snimanja, od širokokutnih fotografija do telefoto snimaka s optičkom stabilizacijom slike. Zaključujući ponudu objektiva za ovaj kompaktni fotoaparat, Samsung je predstavio NX-M 17 mm F1.8 OIS leću koja korisnicima omogućava snimanje subjekata bogatih detalja koji se izdvajaju od okoline.

Vlasnici NX mini uređaja moći će koristiti i 15 postojećih NX objektiva, uz pomoć posebnog adaptera. Za kraj, spomenimo kako ovaj Samsungov pametni fotoaparat mjeri 110,4 x 61,9 x 22,5 milimetra i s baterijom teži svega 196 grama.