MOBILNO PLAĆANJE

Samsung Pay stiže i u Europu, zahvaljujući suradnji s MasterCardom

31.07.2015 u 15:01

Bionic
Reading

Usluga Samsung Pay korisnicima Samsung pametnih telefona i MasterCard kartica da samim uređajima zahvaljujući tehnologijama NFC i MST odrađuju svakodnevna plaćanja. Ove dvije tvrtke priopćavaju kako proširuju svoje partnerstvo da bi u prednostima takvog plaćanja počeli uživati i Europljani

'Zadovoljni smo što smo se udružili s kompanijom MasterCard, kako bi mogli ponuditi jednostavno i sigurno iskustvo mobilnih plaćanja kojima se ostvaruje veća prihvaćenost MasterCard kartica kod europskih trgovaca', ovom prilikom je izjavio Injong Rhee, izvršni predsjednik kompanije Samsung Electronics i globalni direktor Samsung Pay usluge te dodao da su 'obje kompanije posvećene kreiranju revolucionarnih inovacija u području financija i tehnologija, kako bi stvorili pravi mobilni novčanik'.

Usluga Samsung Pay trebala bi biti pokrenuta u SAD-u i Južnoj koreji koncem ljeta, a datum za pokretanje u Europi još nije poznat. Samsung navodi kako sada pripremaju partnerstva s bankama i vezanim tvrtkama kako bi osigurali mobilno plaćanje i tu.

Izdavatelji kartica time će se moći povezati na MDES platformu i aktivirati Samsung Pay uslugu nakon njezina lansiranja. Korisnici banaka koje pružaju uslugu Samsung Pay moći će aktivirati svoje kreditne, debitne, prepaid i poslovne kartice, kako bi koristili svoje mobilne uređaje za svakodnevna plaćanja.