ISTRAGA BEZ PRESEDANA

Samsung otkrio uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note 7

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 23.01.2017 09:31
  • Objavljeno 23.01.2017 u 09:31
Samsungovo testiranje uređaja

Samsungovo testiranje uređaja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung Electronics

Malo koji industrijski div se našao u problemima u kojima je Samsung, a još manje kompanija bi stvari mogle izvesti na pravi put onako kako je to napravio južnokorejski div. Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, tvrtka Samsung Electronics danas je na konferenciji za medije održanoj u Seulu objavila uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note7 te koje su mjere poduzete kako se problem ne bi ponovio

U igri su, nažalost, bila dva problema koja su uređaj Note7 u konačnici potpuno odnijela iz prodaje i ruku potrošača, no oba su bila vezana uz baterije. I dok je nakon prvog povlačenja ovog uređaja Samsung i dalje mogao računati na njegov povratak, nakon problema i u drugom slučaju, jedino što je preostalo je biti potpuno transparentan te otkriti što je točno pošlo po zlu.

Za istraživanje koje je trajalo nekoliko mjeseci Samsung nije štedio resurse. Više 700 zaposlenika iz odjela za istraživanje i razvoj je pregledalo i testiralo više od 200 tisuća uređaja i 30 tisuća baterija. Ne samo da je južnokorejski div iskoristio vlastite interne resurse, već su zatražili pomoć organizacija i tvrtki poznatih po svojim rigoroznim testovima. Pregledalo se sve - od matične ploče, softvera, proizvodnog procesa i logistike...i sve je imalo zeleno svjetlo - problem s kojim se Samsung već suočio pri vlastitoj ranoj istrazi.

Međutim, krivnja svega je ležala samo i isključivo u baterijama - i to od oba dobavljača - i s dva različita problema.

Oba su rezultirala istom reakcijom - mogućim zapaljenjem uređaja. Južnokorejski div je odlučio iskoristiti sve moguće resurse i za revidiranje proizvodnog i testnog procesa kako bi mogućnost iste greške sveo na nulu. Baterije će prolaziti test u osam kategorija, koje uključuju izdržljivost, vizualni pregled, pregled rendgenom, punjenje i pražnjenje, rad u ekstremnim uvjetima i dr. Što se točno odvijalo i kakvi su točno tehnički problemi bili vezani uz baterije Notea7 moguće je vidjeti u nastavku:

Samsung posvećen kvaliteti

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung Electronics

Temeljem saznanja prikupljenih istragom, Samsung je implementirao širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, kako bi dodatno poboljšao sigurnost proizvoda, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka. Tvrtka Samsung također je oformila savjetodavnu skupinu za baterije (Battery Advisory Group) koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači, kako bi zajamčila objektivnost i jasnu perspektivu po pitanju sigurnosti i inovacija baterija.

Članovi savjetodavne skupine uključuju:

  • Dr. Clare Grey, profesoricu kemije na sveučilištu Cambridge
  • Dr. Gerbrand Ceder, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, UC Berkeley
  • Dr. Yi Cui, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, Stanford University
  • Dr. Toru Amazutsumi, izvršnog direktora, Amaz Techno-consultant

Jedno je sigurno - Samsungovi budući uređaji će od ove nezgode sasvim sigurno profitirati i biti sigurniji no ikad. Reakcije analitičara su više no pozitivne te vjeruju da je Samsung na svakom novijem koraku napravio korektan potez. Stoga ne čudi kako će ove godine ipak stići Note 'osmica'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!