ODLUČAN POTEZ

Samsung dovodi pojačanje iz Mercedes Benza - kako će to utjecati na dizajn poznatih modela smartfona?

02.01.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Novi voditelj dizajna mobilne divizije korejske kompanije je Hubert H. Lee, donedavni šef dizajna kineskog ogranka Mercedes-Benza

Samsungova mobilna divizija dobila je novog šefa dizajna. Kompanija je prošlog petka objavila dodjeljivanje pozicije Hubertu H. Leeju koji će predvoditi tim MX, odnosno Mobile eXperience, odjel odgovoran za dizajn nekih od Samsungovih najvidljivijih proizvoda, uključujući najluksuznije Galaxy S telefone. Lee se pridružuje elektroničkom divu nakon što je bio glavni direktor dizajna Mercedes-Benz China, pozicije na kojoj je vodio dizajnerske timove proizvođača automobila u Kini i SAD-u.

Proći će minimalno godina dana prije nego što počnemo viđati Leejev utjecaj na Samsungove uređaja. Na internetu su već završile slike novog Samsung Galaxy S-a koje, na ni na čije iznenađenje, podsjećaju na slike Samsung Galaxyja S22. Svi koji se nadaju dizajnerskoj revoluciji i dramatičnoj promjeni izgleda smartfona također će morati obuzdati iščekivanja.

  • +6
Samsung Galaxy S22 Ultra - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Naime, proizvođači mobilnih telefona igraju jako sigurnu igru po pitanju dizajna čija se pravila nisu previše mijenjala od izlaska prvog iPhonea. Lee bi, unatoč svemu, mogao donijeti niz manjih ali odlučnih promjena u dizajnersku formulu Samsungovog mobilnog ureda - na sličan način na koji je Evans Hankey napravio s Appleom nakon odlaska Jonyja Ivea.