HACKSTORE

Sada i Mac App Store ima alternativu

  • Autor: I.C.
  • Zadnja izmjena 02.05.2012 12:38
  • Objavljeno 02.05.2012 u 09:55
hackstore

hackstore

Izvor: Screenshot / Autor: hackstore

Nedavno otvoreni HackStore, poslije problema vezanih uz server uzrokovanih velikom posjetom zainteresiranih, nakon nabavke novog servera opet je online. HackStore želi za korisnike Mac računala biti ono što je Cydia za vlasnike jailbreakanih Appleovih iOS uređaja

Ako ste pomislili da je ovo reklama za hakerske stranice s kojih ćete moći skidati ilegalan softver, prevarili ste se. HackStoreov tim naglašava da neće biti piratiziranih aplikacija i ilegalnog sadržaja, već će isključivo služiti kao besplatna alternativa Mac App Storeu.

Ideja vodilja za nastanak HackStorea bila je upravo Cydia, aplikacija za nabavu iOS programa koja omogućava alternativno skidanje i instalaciju softverskih paketa koje inače ne možete naći na iTunes App Storeu, a nastala je kao odgovor na prilično restriktivnu politiku Applea po pitanju toga što se smije naći u njihovoj trgovini. Čak i u slučaju da ste programer i napišete aplikaciju koju ćete sami koristiti na svom iOS uređaju, Apple od vas traži uključivanje u Developer Program što košta 99 dolara, ali ni tada ne možete biti sigurni da će vaš uradak proći Appleove oštre testove.

Iako novi HackStore nije prvi, a ni jedini dućan te vrste (Bodega), pozdravljamo njegovu pojavu jer ona predstavlja važan korak za očuvanje korisničke slobode u odabiru softvera bez limitirajućih pravila koja Apple često postavlja korisnicima svojih uređaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi