CES 2103.

S novom Xperiom se možete i okupati

08.01.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Model Z pametnog telefona japanskog proizvođača, predstavljen tijekom CES-a u Las Vegasu, otporan je ne samo na prskanje, već i na uranjanje u vodu

Pogonjen Androidom 4.1 (Jelly Bean - najavljena je skora nadogradnja na 4.2) i četverojezgrenim Qualcommovim procesorom Snapdragon S4 na 1,5 GHz, nudi zaslon dijagonale pet inča (12,7 centimetara), razlučivosti 1920 puta 1080 piksela, kameru s 13 megapiksela, posebni senzor Exmor RS za snimanje u uvjetima slabije rasvjete i softverom Mobile Bravia 2 za jasniji i oštriji prikaz, dva GB RAM-a, podrškom za 4G...

Sony Xperia Z

Dimenzije: 139 x 71 x 7,9 mm

Težina: 146 grama

Baterija: 2330 mAh

Vrijeme razgovora: do 14 sati

Vrijeme na čekanju: do 550 sati

Vrijeme slušanja glazbe: do 40 sati

Vrijeme gledanja videa: do 5,5 sati

Donekle je otporan na vodu - u Sonyju tvrde kako ga možete uroniti do metra dubine na 30 minuta, a da i dalje nastavi normalno raditi.

Svima kojima je mobitel ikad upao u baru, sudoper ili WC školjku to bi moglo dobro doći.

Xperia Z također uključuje način rada koji štedi potrošnju baterije (Battery Stamina Mode), koji može produžiti vrijeme na čekanju za četiri puta ili više, kada je ugašen zaslon, automatski gasi aplikacije koje troše bateriju te ih ponovno pokreće kad se zaslon aktivira.

U prodaju bi trebao biti pušten tijekom prvog ovogodišnjeg tromjesječja, u tri boje - bijeloj, crnoj i ljubičastoj. Ne zna se još koliko će koštati.

Na pojedinim tržištima bit će dostupna i dizajnerska varijanta Xperia ZL, nešto manjih dimenzija od modela Z.

Evo i kratkog videa: