NOVO RUHO

Rep.hr u novom izdanju, prilagođen mobilnim uređajima

11.12.2012 u 16:32

Bionic
Reading

Portal koji od 2009. godine objavljuje vijesti i oglase za posao vezane uz informacijske tehnologije redizajniran je prvi put od pokretanja. Dobio je nove sadržaje i usluge

Redizajn je u prvi plan istaknuo članke, koji prvenstveno prate hrvatsku - ali i regionalnu - IT scenu.

'Najveća dilema pri stvaranju nove organizacije sadržaja na naslovnici bila je vezana uz raspodjelu prostora između članaka i oglasa za posao, s obzirom da nismo pronašli primjer web stranice u svijetu koja daje jednaku pozornost i jednim i drugim sadržajima.

Na kraju smo ipak odlučili malu prednost dati člancima, no oglase za posao dodatno ćemo promovirati u suradnji s drugim IT portalima, o čemu su već postignuti i konkretni dogovori', rekao je za tportal glavni urednik sajta Rep.hrBojan Bajgorić Šantić

Članci su na kraju prevagnuli, nastavlja, zato što je cilj kvalitetnim sadržajima privući IT publiku, kako bi im se paralelno servirali i oglasi za posao. Na taj način oglase mogu vidjeti i oni koji ne traže posao aktivno, pa ne posjećuju sajtove specijalizirane za potragu za poslom.

S programerske strane, najveći je izazov bio prebaciti dosadašnje sadržaje iz prijašnjeg CMS-a u novi.

Osim što je trebalo transferirati sve sadržaje (primjerice, od pokretanja je objavljeno više od pet tisuća članaka) i zadržati njihovu povezanost, trebalo je paziti i na niz drugih detalja, poput zadržavanja istih poveznica u vijestima, kako bi stari tekstovi i dalje bili dostupni preko linkova koji su već objavljeni negdje na mreži.

Donekle u drugom planu ostali su oglasi za posao, kao i novi sadržaji - kalendar koji najavljuje događanja na IT sceni i profili IT tvrtki, usluga kojom se tvrtke primarno obraćaju potencijalnim zaposlenicima, ali i poslovnim partnerima.

Za novi izgled sajta Rep.hr zaslužan je splitski Studio Locastic, koji je izradio i novi CMS u frameworku Symfony2 (PHP/MySql). 'Zahvaljujući responzivnom dizajnu, Rep.hr sad je lakše pratiti putem mobilnih uređaja', ističe Bajgorić Šantić.

Trenutni izgled nije konačan, pa očekujte još neke manje izmjene tijekom idućih tjedana, kao i uvođenje RSS-a, newslettera i drugih servisa.