PROJEKT P7

Remedy radi na novoj igri i ne, nije to Max Payne

13.04.2017 u 15:51

Bionic
Reading

Sljedeća igra Remedy Gamesa, studija koji stoji iza megapopularne franšize Max Payne, uskoro će osim na uobičajenim platformama sigurno izaći i za PlayStation 4

Remedy je danas potvrdio rad na projektu s kodnim nazivom P7, koji planira izbaciti na svim konzolama, uključujući PlayStation 4. Studio trenutno radi na razvijanju novog grafičkog enginea pod nazivom Northlight koji je uspješno portan i na PlayStation 4. Quantum Break - eksperiment simbioze pucačine i TV serije - izašao je ekskluzivno na PC-ju i Xboxu One. Podsjetimo, posljednja igra koju je Remedy izbacio za PlayStation bio je Max Payne 2 u 2003. godini.

Studio nije dao nikakve druge detalje, makar postoji izvjesna šansa da se radi o multiplayeru. Naime firma je prošle godine naglasila da počinje raditi na igrama za više igrača, a jednu od njih radi u suradnji s korejskim izdavačem Smilegateom. Riječ je o nastavku popularne pucačine CrossFire.

Foršpan za (u Aziji) popularnu pucačinu CrossFire Izvor: Društvene mreže / Autor: Smilegate

Remedy je već objavio da nekoliko mjeseci radi na nenajavljenom projektu, iako još uvijek nije jasno je li to projekt pod kodnim nazivom P7. Načelno ne očekujemo da se radi o nastavku Max Paynea jer je studio prodao prava na njega Rockstaru još 2002. godine. Prošlog lipnja Remedy je potvrdio da trenutno nema planove za nastavak Alana Wakea i da za sada samo diskutira o tome s mnogobrojnim obožavateljima.

Quantum Break 'Come As You Are' - foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: Remedy