STARTUPOVI

Razgledajte Zagreb trčeći uz pomoć nove aplikacije

12.05.2018 u 19:22

Bionic
Reading

Hrvatski glavni grad jedan je od četiri u kojima aplikacija trkače navigira kroz grad, a usput saznaju i zanimljivosti o gradu

SightRun je besplatna mobilna aplikacija dostupna za Android i iOS koja povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za aktivaciju audio zapisa.

Prvi gradovi u kojima je moguće trčati uz aplikaciju su Graz, Zagreb, Rovinj, Opatija i Muenchen.

novosti iz googlea

Google Assistant pričat će umjesto vas, Google Maps prepoznati sve što gledate - evo što nas još čeka

Pogledaj galeriju

SightRun je bio jedan od pobjednika boot campa Next incubator, inovacijskog laboratorija Energie Steiermarka. Završetkom pilot projekta lansirana je tura za grad Graz.

Aplikacija trkače navigira kroz grad, a usput saznaju i zanimljivosti o gradu. Uz aplikaciju dostupna je unaprijed pripremljena trkačka ruta.

'Digitalne prednosti i nove tehnologije otvaraju bogat i zanimljiv potencijal različitih poslovnih modela. Iz tog razloga pokrenuli smo prije tri godine inkubator orijentirajući se pritom startup projektima.

Trenutno smo u potrazi za poslovnim modelima vezanim uz internet stvari. Natječaj je otvoren do kraja svibnja', rekao je Christian Purrer, glavni izvršni dirketor tvrtke Energie Steiermark.