smart compose

Predstavljena još jedna luda značajka: Gmail će pisati poruke umjesto nas?!

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 09.05.2018 10:48
  • Objavljeno 09.05.2018 u 10:47
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google je predstavio novu značajku za Gmail koja korisnicima pomaže pri pisanju pošte ubacivanjem najčešće korištenih riječi i fraza

Google je predstavio novu značajku Gmaila pod imenom Smart Compose iliti pametno pisanje. Ona nastoji razumjeti upisani tekst pomoću umjetne inteligencije koja potom predlaže riječi i fraze kojima možete dovršiti vaše rečenice. Ako vam se svidi ono što Google predlaže, samo trebate dodirnuti karticu i tekst će se ubaciti u poruku.

Zgodno, zar ne?

Nešto kao Autocorrect

Googleova umjetna inteligencija obraća pažnju na uobičajene izraze te na taj način oblikuje tekstualne prijedloge. Ona to radi vrlo slično automatskom ispravljanju u vašoj omiljenoj aplikaciji za poruke.

pomaknite granice

Odabrali smo deset alata za Gmail koji će vam itekako koristiti

Pogledaj galeriju
11

Prema Googleu, Smart Compose štedi na vremenu eliminirajući potrebu za pisanjem istih fraza iz poruke u poruku. Njegovi tvorci su apsolutno uvjereni da će uvođenjem značajke smanjiti učestalost gramatičkih grešaka u elektroničkoj pošti.

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Smart Compose prati trend koji je prošle godine pokrenuo Smart Reply - značajka pomoću koje Google na brzinu pregleda mail i na kraju predloži nekoliko opcija za odgovor.

Obje značajke temeljito mijenjaju način korištenja Gmaila. Premda malo ljudi vjeruje umjetnoj inteligenciji i Googleu, pomoć koju nudi Smart Compose mogla bi ponukati korisnike da 'prodaju' malo privatnosti za ovu vrlo korisni dodatak standardnom Gmailu.

Kada stiže?

Smart Compose će postati dostupan tijekom idućih par mjeseci, a podrška za hrvatski jezik još nije najavljena.

Ako želite isprobati Smat Compose, prvo morate aktivirati eksperimentalne značajke ulaskom u postavke gdje pod opcijom General moraju aktivirati 'experimental access'.

Ako vam se Smart Compose ne svidi, uvijek ga možete kasnije isključiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!