DAJ PREMOTAJ...

Facebook ima novu značajku koja bi vam se mogla svidjeti

09.05.2018 u 12:35

Bionic
Reading

Korisnici popularne društvene mreže uskoro će moći 'premotavati' snimke uživo. Ovo bi mogao biti vrlo koristan alat u slučaju kada kasnite na početak prijenosa ili njegov dio želite pogledati ponovno

Facebook tijekom prošlotjedne konferencije F8 nije previše pričao o prijenosima uživo, što ne znači da kompanija na njima ne radi. Društvena mreža je najavila nove alate koji će olakšati život streamerima, a njezino ime je 'Live Rewind' odnosno premotavanje snimke uživo. Uskoro ćemo, naime, moći snimku uživo prebaciti na 'onaj ludi dio' koji želimo pogledati još jednom bez potrebe za čekanjem njenog završetka.

Razvoj još traje

Razvojni tim još usavršava 'premotavanje', što znači da je cijela stvar u stadiju testiranja, no kako stvari stoje, Facebook ju u budućnosti želi ponuditi svima. Live Rewind ima smisla u svakom prijenosu, pogotovo onim sportskima gdje prematanje na 'onaj trenutak' može korisniku značiti jako puno. Štoviše, dio testiranja vrši se u suradnji sa CrossFit Gamesima.

MORE PODATAKA

Što sve Facebook i Google znaju o vama? Pogledajte sami

Pogledaj galeriju

Olakšana rutina

Facebook čak planira omogućiti emitiranje prijenosa uživo na više različitih Facebook stranica u isto vrijeme kada i u izvornoj objavi. Facebook također nudi trajne stream keyjeve (kod koji se koristi za prepoznavanje izvora prijenosa u svrhu prikaza u softveru ili na web stranici, u ovom slučaju Facebooku) za izdavače koji presudne detalje o prijenosu mogu dijeliti unaprijed bez mijenjanja prijenosa.

  • +5
Deset dobrih laptopa koje možete nabaviti za manje od pet tisuća kuna Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dugoročni planovi

Facebook u svakom slučaju želi prijenos videa staviti u prvi plan. Kompanija veliku količinu novca investira u razvoj kartice Watch i Pagesa kao glavnih izvora za kvalitetne prijenose uživo. Uvođenjem premotavanja snimki ovaj cilj je samo jedan korak bliže konačnom ostvarenju.