NOVA OPCIJA

Prvo upoznavanje, a onda fotografija: Tinder želi da idete na spojeve naslijepo

11.02.2022 u 10:36

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za dejting uskoro dobija značajku 'Spoj naslijepo' koja će u središnji fokus umjesto izgleda staviti osobnost

Tinder uvodi značajku 'Blind Date' (spoj naslijepo) koja uobičajeno prebacivanje lijevo ili desno zamjenjuje razgovorom i istraživanjem interesa prije otkrivanja njihova izgleda. Spoj naslijepo najnoviji je dodatak Tinderovom Fast Chatu koji sadrži značajke poput 'Hot Takesa' (kratki razgovori).

Zahvaljujući 'Blind Dateu' korisnike će se spajati temeljeno na zajedničkim temama, upitnicima i igrama. Ako se oba sudionika razgovora odluče na spoj, dobit će priliku vidjeti fotografiju osobe s kojom su provele vrijeme, objašnjava Verge.

U sklopu ove značajke, Tinderovi korisnici odgovarat će na kratka pitanja poput 'U redu je nositi majicu ___ puta prije nego što ju stavite u pranje' ili 'Stavljam kečap na ___.' Ako vam se odgovor ne svidi, uvijek možete pokušati spoj s nekim drugim.

Značajka je dizajnirana da stvara 'nizak pritisak' na korisnike te 'reflektira moderne navike spojeva kod generacije Z, kao i njihove nostalgije za devedesetima'. Kompanija tvrdi da je tijekom ranog testiranja značajke ostvareno 40 posto više uspješnih spojeva nego u ostalim opcijama Fast Chata koji sadrže profile i fotografije.

Američki korisnici Tindera novoj značajki mogu pristupiti sad, a ostatak svijeta dobit će ju 'tijekom idućih tjedana'.