NATJECANJE

Provjerite znanje o prometnim propisima

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 01.10.2014 14:33
  • Objavljeno 01.10.2014 u 14:33
dijete internet laptop računalo

dijete internet laptop računalo

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Tinkstock

Od srijede, 1. listopada u podne do 30. studenoga (također do podneva) bit će održano natjecanje online u poznavanju prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola

Natjecatelji koji će sudjelovati u šestom natjecanju te vrste koristit će Prometnu učilicu, web alat za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.


Prometna učilica prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole. Poučnim sadržajima i pitanjima za provjeru znanja obrađuje tri tematske cjeline - kretanje pješaka u prometu, vožnju biciklom i djecu putnike u i na vozilima. Od ove godine, kao novina, uvedena je i četvrta cjelina, koja pokriva opasnosti kretanja i igre uz željezničku prugu.

Na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na deset ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.
Za najuspješnije škole, razred, učenike i voditelja najboljeg razreda osigurane su, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, nagrade: bicikl, tablet računala, LCD/LED televizori i izlet po izboru.

Natjecanje organizira Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te tvrtkom Moj Telekom, uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARnet.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi