KUPILI IZRAELCI

Prodan Makerbot, proizvođač 3D printera

21.06.2013 u 13:36

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih proizvođača stolnih 3D printera prihvatljive cijene, kompanija MakerBot, za 403 milijuna dolara (oko 2,3 milijarde kuna) dobila novog vlasnika

Kupac je izraelska tvrtka Stratasys, osnovana 2012. udruživanjem dviju tvrtki s područja 3D tiska i CAD aplikacija, Stratasys i Objet.

MakerBot izrađuje jeftinije printere namijenjene hobističkom tržištu, a Stratasys se pozicionirao u profesionalnom razredu 3D printera. Stratasys će MakerBotu donijeti toliko potreban kapital te će mu time omogućiti još brži rast, a udruživanje će im omogućiti bolju poziciju na kompetitivnom tržištu 3D printera.

Potražnja i prodaja nezadrživo raste pa je MakerBot prodao više od 22 tisuće desktop 3D printera od svog osnutka 2009., a od tog broja 11 tisuća prodano je u proteklih devet mjeseci.

Iz MakerBota poručuju da njihova misija izrade inovativnih i pristupačnih uređaja ostaje ista te najavljuju nastavak poslovanja kao zasebne podružnice unutar Stratasysa nakon pripajanja, koje bi trebalo završiti do kraja trećeg kvartala 2013. godine.