SLUČAJNO ILI NE?

Problemima nikad kraja: X sad ne prikazuje starije slike

21.08.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Jedno moguće objašnjenje je da je nešto pošlo po zlu pri migraciji sadržaja na X.com. Ali, ima i onih koji misle kako slike nisu slučajno nedostupne

Čini se kako platforma društvenih medija ranije poznata kao Twitter ima problema s prikazivanjem slika objavljenih na njoj između 2011. i 2014. godine.

Problem je privukao široku pozornost u subotu kada je korisnik X-a Tom Coates primijetio kako se slavni selfie koji je objavila Ellen DeGeneres na dodjeli Oscara 2014. godine, koji je brzo oborio rekord po broju retvitova, više ne prikazuje.

Poveznice objavljene tijekom istog razdoblja pomoću Twitterovog ugrađenog skraćivača URL-ova također ne funkcioniraju ispravno.

U nizu postova na X-u Coates je rekao: 'Čak i ako se slike počnu vraćati, to ne znači da je to samo greška. Jednako je vjerojatno da su nešto testirali i brzo odlučili vratiti se kad su vidjeli reakciju.'

Twitter nije podržavao učitavanje slika sve do 2011., pa su prije toga brojne usluge za hosting slika priskočile u pomoć. Jedna od njih - TwitPic - zatvorena je 2014., tako da slika koje su bile pohranjene tamo odavno nema.

Moguće tehničke teškoće

Ali, sada se čini kako su slike objavljene izravno na Twitteru između 2011. i 2014. također nestale.

Jedno moguće objašnjenje je da je nešto pošlo po zlu pri migraciji sadržaja na X.com.

Također, problemi s prikazom poklapaju se s uvođenjem nove značajke poboljšanog obogaćivanja URL-ova, koja omoguću pretpregled poveznica i dodavanje fotografija bez utjecaja na ograničenje od 140 znakova.

Čini se kako su slike objavljene izravno na Twitteru nakon 2016. i dalje vidljive.

Elon Musk je nedavno najavio kako će X uskoro ukloniti mogućnost blokiranja korisnika - osim za izravne poruke - zbog toga što 'nema smisla'.

Aktivistica protiv zlostavljanja Monica Lewinsky pozvala je X da zadrži tu značajku, opisujući je kao 'ključni alat za sigurnost ljudi na internetu'.

Glavna izvršna direktorica X-a Linda Yaccarino je rekla kako je sigurnost korisnika prioritet broj jedan i najavila kako grade nešto što je bolje od sadašnjeg sustava, piše Digital Trends.