2 u 1

Pretvorite smartphone u laptop

  • Autor: M. Č.
  • Zadnja izmjena 13.05.2013 09:34
  • Objavljeno 13.05.2013 u 08:00
casetop

casetop

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Pretvoriti smartphone u laptop po potrebi? Upravo bi takvo rješenje mogao ponuditi Casetop, ako skupi početni kapital na Kickstarteru

Nove generacije pametnih telefona sa svojim višejezgrenim procesorima zapravo su računala na dlanu. No koliko god voljeli svoje pametne telefone, postoje situacije u kojima poželimo da imamo uza se i prijenosno računalo.

A što kada bismo mogli pametni telefon u trenutku pretvoriti u laptop? Upravo u tome može pomoći Casetop

Casetop je 'dock' za pametni telefon koji ga pretvara u laptop. Debeo je tek dva centimetra, s ekranom od 11,1 inča (28 centimetara), a koristi bilo koji operativni sustav koji se nalazi u pametnom telefonu.

Za povezivanje s tipkovnicom koristi Bluetooth, za povezivanje s ekranom HDMI ili druge video izlaze, a kada je povezan s Casetopom, pametni telefon služi kao touchpad.

Casetop u sebi ima i bateriju tako da se baterija pametnog telefona neće brzo istrošiti ukoliko ga koristite kao laptop. Čak postoji i mogućnost punjenja putem USB 3.0.

No da bi ste mogli nabaviti Casetop, morate pričekati da na Kickstarteru prikupe početni kapital od 300 tisuća dolara (1,75 milijuna kuna). Hoće li uspjeti znati će se početkom lipnja, kada im istječe kampanja na Kickstarteru.

Ako uspiju, Casetop bi se trebao prodavati po 250 dolara (1.500 kuna).

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!