besplatno i uz plaćanje

Postoji nekoliko načina: Evo kako možete slušati YouTube i dok je zaslon vašeg smartfona isključen

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 30.09.2020 12:01
  • Objavljeno 30.09.2020 u 12:01
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Ian Dagnall / Alamy / Alamy / Profimedia

Pokazat ćemo vam nekoliko načina kako možete nastaviti slušati video nakon što isključite zaslon pametnog telefona, besplatno i uz plaćanje

Jedan od najvećih nedostataka izdanja aplikacija YouTube za operativne sustave Android i iOS je to što ne možete nastaviti slušati audio zapise nakon što ste isključili zaslon svog pametnog telefona.

Ali, znate li kako postoje rješenja za ovaj problem za koja nećete morati ništa platiti? Evo uputa kako ih možete upogoniti.

Besplatni načini kako koristiti YouTube s isključenim zaslonom

Za Android: Chrome i Firefox

Otvorite YouTube u nekom od izdanja za Android web preglednika Chrome i Firefox. To možete učiniti tako što ćete u adresnu traku preglednika unijeti youtube.com i potom potražiti video koji želite slušati.

Kad ga pronađete kucnite na sličicu izbornika (gore desno za Chrome, dolje lijevo za Firefox) i odaberite opciju Desktop site kako bi ponovno učitali video u načinu rada primjerenom za stolna računala.

Nakon što pokrenete video u tom načinu rada možete isključiti zaslon i nastaviti slušati kao da je riječ o podcastu ili audio knjizi.

Ako ste video našli u aplikaciji YouTube, kucnite Share ispod videa i kopirajte poveznicu koristeći Copy Link. Zatim otvorite preglednik i zalijepite poveznicu u tražilicu kako biste pronašli video. Nakon toga slijedite već opisane upute za stolni način rada.

Kako ne biste morali mijenjati video svaki put kad završi ono što slušate napravite popis za reprodukciju (playlist) u sklopu vašeg korisničkog računa pri YouTubeu i potom se na smartfonu logirajte u taj korisnički račun.

Za iPhone ili iPad: Safari

Za Appleove uređaje morat ćete upotrijebiti web preglednik Safari. Otvorite Safari i potom u njemu web odredište YouTubea (youtube.com). Pazite da vas pritom ne preusmjeri na aplikaciju YouTube.

Kad otvorite traženi video kucnite dugme AA u Safarijevoj konzoli za pretraživanje. U padajućem izborniku koji će se pojaviti kucnite Request Desktop Site i pokrenite video.

Također, možete kopirati poveznicu videa iz aplikacije YouTube i zalijepiti ju u Safari. Nakon što pokrenete video isključite zaslon.

Reprodukcija videa bit će zaustavljena, ali to ćete riješiti tako što ćete otvoriti Control Center (potez prstom po zaslonu od gornjeg desnog kuta prema dolje ako vaš iPhone ima Face ID ili od dolje prema sredini zaslona ako ima tipku Home).

Pojavit će se upravljačka dugmad pomoću kojih možete ponovno pokrenuti video, regulirati glasnoću i tome slično.

Kako koristiti YouTube s isključenim zaslonom uz plaćanje

YouTube Premium, servis ranije poznat pod nazivom YouTube Red, omogućava neometanu reprodukciju i gledanje videa bez reklama ako ste spremni platiti 11,99 američkih dolara mjesečno. Za taj iznos dobit ćete i pristup servisu za streaming glazbe YouTube Music Premium.

Ostale mogućnosti

Možete, primjerice, prebaciti video zapise s YouTubea u datoteke formata MP3 ili ih preuzeti u izvornom obliku pa ih slušati na pametnom telefonu offline.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!