DOBRO JE ZNATI

Postavite kontakt osobe u slučaju nezgode na svoj zaslon

02.08.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Svatko bi sa sobom trebao imati podatke o osobi koju bi trebalo obavijestiti u slučaju nezgode. No umjesto na papiriću u svom novčaniku, te podatke možete imati i na zaslonu svog telefona

Koliko ste puta izašli iz kuće ili stana, a da niste ponijeli novčanik s dokumentima, već samo mobilni telefon? A što da vam se u tom trenutku nešto dogodilo? Kako bi primjerice policija ili liječnik mogli znati vaše ime, adresu ili osobu za kontakt?

Liječnici savjetuju da uvijek u novčaniku nosite karticu s podacima osobe koju bi trebalo obavijestiti u slučaju da vam se dogodi neka nezgoda.

Također, ta bi kartica trebala sadržati osnovne medicinske podatke o vama, pogotovo ako bolujete od neke kronične bolesti ili uzimate lijekove.

No što kad ostavite novčanik kod kuće? Istu takvu informativnu karticu možete jednostavno napraviti i na svom mobilnom telefonu.

Uključite aplikaciju za izradu bilješki i upišite sve podatke koje želite učiniti dostupnima u slučaju nezgode.

Napišite ime osobe za kontakt, broj telefona, e-mail, ime i prezime, adresu i medicinske informacije koje smatrate bitnima.

Potom napravite screenshot te bilješke i sliku koju ste dobili postavite kao pozadinu na svom telefonu.

Ako posjedujete pametni telefon s Androidom, možete upisati podatke u rubrici 'Info o vlasniku' koja se nalazi u opcijama 'Sigurnosti' u 'Postavkama'. Podaci koje ondje upišete također će se pojaviti na zaključanom zaslonu, a nećete morati mijenjati pozadinu da bi bili vidljivi.

Ukoliko vam se nešto dogodi, osoba koja pronađe vaš mobilni telefon moći će pristupiti tim informacijama i bez njegovog otključavanja. Ujedno, ukoliko izgubite telefon, možda naiđete na poštenog nalaznika koji će vam ga moći vratiti.