SAMO DISKRETNO

Pošaljite poruku u Gmailu koja će se sama izbrisati

03.06.2019 u 13:59

Bionic
Reading

Proces je jednostavan i pruža relativnu sigurnost među strankama zahvaljujući samobrišućim porukama koje je nemoguće proslijediti

Google je povjerljivi mod rada predstavio u sklopu velike nadogradnje u 2018. Riječ je postavki koja korisnicima omogućava da šalju poruke koje imaju rok trajanja te koje primatelji ne mogu kopirati, prosljeđivati ili downloadati.

Confidential mode moguće je koristiti na stolnom računalu putem standardnog klijenta ili putem smartfona unutar Gmail aplikacije.

Kako poslati poruku pomoću računala?

Za početak napravite novu poruku kao što inače radite i nakon toga potražite ikonicu zaključanog sata na desno od tipke 'Send'. Pritisnite ga i u prozoru podesite parametre poruke, prije svega koliko dugo želite da primatelji imaju prisutp vašoj poruci prije nego što ona istekne.

Ako želite dodatnu razinu sigurnosti, moći ćete primatelje tražiti da unesu lozinku koja će se poslati na njihov smartfon. Konačno, nakon što pošaljete poruku, vidjet ćete da je ona poslana u povjerljivom modu rada po statusu na dnu poruke.

A što je sa smartfonima?

Za slanje poruke u povjerljivom modu rada na vašem smartfonu trebat će vam aplikacija Gmail. Otvorite novu poruku i nakon toga pritisnite na tri točke u gornjem desnom kutu aplikacije te nakon toga pritisnite 'Confidential Mode'. Kao što ste to napravili u pregledniku, birajte koliko dugo će poruka biti vidljiva i hoće li biti zaštićena lozinkom. Nakon što ste podesili postavke, poruka poslana u povjerljivom modu rada imat će mali prozorčić preko dna koji pruža informaciju koliko još vremena treba prije nego što joj istekne rok trajanja.

SVIJET RAČUNALA

Ovo su najzanimljiviji laptopi Computexa 2019.

Pogledaj galeriju