PRIKAZALI PROTOTIP

Hoće li Oppo biti prvi s kamerom ugrađenom u zaslon smartfona?

03.06.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Kineski proizvođač objavio je video u kojem prikazuje pametni telefon s prednjom kamerom koja ne koristi zubić, izrez ili skočni mehanizam

Na službenom korisničkom računu tvrtke Oppo na Twitteru objavljen je video koji, čini se, prikazuje prvu kameru ugrađenu ispod zaslona pametnog telefona.

Uz video nije objavljeno puno pojedinosti, ali moguće je vidjeti prednju kameru koja ne treba zubić, izrez ili skočnu kameru kako bi funkcionirala, u sklopu zaslona od ruba do ruba uređaja. To bi mogla biti potvrda najava iz svibnja ove godine, prema kojima bi upravo iz Oppoa trebao stići prva kamera ugrađena ispod zaslona.

Video je prvi na društvenoj mreži Weibo objavio dopredsjednik Oppoa Brian Shen. 'U ovoj je fazi teško s kamerama ugrađenima u zaslon dobiti iste rezultate kao i s običnim, neminovno dolazi do gubitka optičke kvalitete. Ali niti jedna nova tehnologija nije odmah savršena', naveo je Shen.

TEHNO PREGLED

Pet Androida koji će vas razveseliti ako se još ne želite odvojiti od žičnih slušalica

Pogledaj galeriju

Iz Oppoa su već pristigle inovacije, poput super-brzog punjenja VOOC i leća za periskopsko zumiranje. Zasad nije poznato kad bi kamere ugrađene ispod zaslona mogle zaživjeti u komercijalnim proizvodima, piše Verge.